Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Slash (Oslo, 19.02.19)

av yngve

Tekst: Christoffer Dreyer

Bilder: Boris Danielsen. Sjekk flere bilder HER .

Denne onsdagen i februar stod Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators på en fullstappet Sentrum scene. Med seg hadde de Altitudes and Attitude, som inneholder bassistene til Megadeth og Anthrax, dessverre fikk ikke undertegnede med seg dette bandet.

Etter en kort intro med skarpe lyder og noen blå bevegende lys, beveger artistene seg på scenen. Alle bortsett fra trommeslager Brent Fitz og Slash selv dukker opp i skinnjakker, Slash stiller som alltid opp i solbriller og sin signatur-topphatt. De starter med Call of the Wild fra den nyeste skiva, og man hører bare etter noen få noter at det ikke er vanskelig å skjønne at Slash er hovedfokus; det eneste man hører fra mitt ståsted er hans gitar og litt trommer. Myles Kennedy (Alter Bridge) drukner dessverre mye av konserten og får alt for lite plass i lydbildet, men når han først klarer å nå ut er det fenomenalt bra.

Til tross for at showet uten tvil har alt fokus på Slash selv, er han god på å dele spotlight med både Kennedy og bassist Todd Kerns, som til og med synger to av sangene. En av disse, Doctor Alibi, blir dedikert til Lemmy Kilmister, som også sang denne sangen originalt. Wicked Stone byr så på en litt vel lang gitarsolo, hvor Slash virkelig får skryte av gitarspillingen sin. Det er ingen tvil om at han er i en klasse for seg selv, men etter å ha dratt soloen til 10 minutter, begynte det å bli litt vel mye gitarrunking, selv av Slash.

Bandet dro et solid set på 22 sanger, og publikum så virkelig ut til å storkose seg. Det var aldri noen problemer med å få med tilskuerne i verken klapping eller synging, spesielt når Guns N’ Roses' 'Nightrain' dukker opp. Og det skal sies at selv om man ofte mistet vokalen til Kennedy, var denne coveren utrolig bra, om ikke bedre enn originalen. 

De dro et utrolig bra show som de fleste så ganske fornøyde ut med, jeg personlig syntes lyden var det mest ødeleggende da flyten ikke blir helt det samme uten alle instrumentene. Men er du fan av god gammel klassisk rock, da er Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators noe jeg kan anbefale å få med seg.

Slash Oslo 190219 Boris Danielsen (2)Slash Oslo 190219 Boris Danielsen (3)

Slash Oslo 190219 Boris DanielsenSlash Oslo 190219 Boris Danielsen (4)