Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Slegest "Introvert"

av steinar selstø

Slegest 18Selskap: Dark Essence

Release: 16.11.18

Forrige skive fra Slegest etterlot ikke spesielle inntrykk i verken positiv eller negativ retning. Det eneste jeg sitter igjen med fra da er en slags fornemmelse av bandets sound. Av den grunn er det veldig fint å kunne konstatere at Introvert gir en helt annen og langt mer positiv følelse til tross for at Slegest er til å kjenne igjen stilmessig. 

Slegest@www

Bandets rock/metal-hybrid sitter nemlig riktig så godt her. Det svinger grundig og gutta har skapt et pent knippe überbarske låter som treffer midt i mellomgulvet. At dette funker usedvanlig godt live, er også lett å forestille seg. Noen av låtene satt umiddelbart mens atter andre trengte litt flere runder. Nå, etter å ha vært gjennom skiva mange ganger, kan det slås fast at samtlige spor står fjellstøtt og at alle har tilstrekkelig egenart. Samtidig tråkker ikke bandet utenfor stien de har satt seg fore å følge. Man kan vel kalle det en tilnærmet perfeksjon av et uttrykk som er gitt visse rammer. 

Leadgitaren har mye fett å by på. I kompaniskap med denne sørger rytmeseksjonen for breibeint og usedvanlig fengende materiale. Overgangene sitter i tillegg som et skudd. Det er rett og slett umulig å forholde seg rolig når Maler Lys I Mørketid starter, fortsetter og endatil den tar slutt. Det samme kan sies om øyeblikket hovedriffet i I Den Sanne Flamme dukker opp. Åpningslåta er klasse og innbyr til pils. Flere høydepunkter kunne vært nevnt, for det er mange av dem.

Introvert er rett og slett en drøy halvtime metallisk lykke! 

 8/10

Tracklist:

  1. Blodets varme gjennom meg
  2. Undergangens tankesmed
  3. Maler lys i mørketid
  4. Da brenne i glåsi
  5. I den sanne flamme
  6. Dødskyss
  7. Leitar
  8. Den onde sirkel