Slegest "Løyndom"

av ruben haug

Selskap: Dark Essence Records 

Release: 15.10.13

I oktober i fjor slapp Slegest sin debut, og for de uinnvidde består Slegest av Ese (ex-Vreid) og Ese alene. Bak seg har han en selvtitulert EP jeg ikke falt helt for og gav lunkne 5,5. Så at jeg sitret av spenning når jeg snurret denne første gang er nok å ta litt hardt i.

Den gang hørte jeg mye Motörhead i musikken, denne gangen heller det mer over i en sort versjon av Black Sabbath, fortsatt med rocken i behold. Tempo ligger i doomland, og riffmessig er det rock/metal med driv og tyngde. Hintenetil black metal klarer jeg ikke helt å se, men legger jeg i litt godvilje kan noen av riffene minne om litt gammel mid-tempo black metal. Det blir opp til lytteren å definere selv, men ja, noen riff av den typen er det.

For meg blir dette mer ekstrem rock med en god dose heavy metal-attitude. Vokalt er det dog ingen tvil, raspingen til Ese er uten tvil svartvokal. Og en ganske så god en egentlig.

Slegest@Facebook

Låtmessig sett syns jeg ikke Ese er så ekstremt overbevisende, til tross for at plata bare er knappe 35 minutter kjeder jeg meg mye av tida. Jeg kan godt like denne typen musikk jeg, men jeg syns det hele låter litt amatør, demoaktig om du vil. Nå trenger ikke det bety så mye lenger, men de som har hengt med i noen år vet hva jeg  mener. Noen av låtene virker nesten som om mangler struktur mellom riffene, og det høres godt at Ese ikke er trommeslager av rang. Om han har gjort det slik med vilje og viten vet jeg ikke, men sjarmerende er det ihvertfall ikke. Ikke i mine ører.

Når det er sagt er ikke dette en plate jeg har lagt på slaktebenken heller, den inneholder både riff og partier jeg liker. Og som nevnt liker jeg vokalen godt, stygg og god som den er. Men som helhet holder ikke dette for min del, det blir for intetsigende og kjedelig i lengden. Og da havner den midt på treet, kanskje den kjedeligste plasseringen som finnes... Hør og døm selv.

5/10

Tracklist:

  1. Ho som haustar aleine 
  2. Rooted in Knowledge 
  3. I slike stunder 
  4. Løgna sin fiende 
  5. The Path of No Return 
  6. Faceless Queen 
  7. Dirt Life Death 
  8. Past Burden Strength