C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Snake Oil, the tape treatment

av yngve

Snake Oil 18

Snake Oil, det forbindes med svindel og lureri, mennesker som reiste rundt og solgte remedier som skulle avhjelpe sykdommer og plager, og som naturligvis ikke hjalp mer enn en varm klut mot hjerneblødning. Og alt med fokus på å trekke penger fra folk. At Jørgen og Snake Oil Kassettforlag har valgt et navn som står som en kraftig kontrast til dette er det liten tvil om. Og man heiser flagget og feirer fem år som forlag!

Det har altså gått fem år siden Heavymetal.no presenterte Snake Oil Kassettforlag, gratulerer så mye 😊

"Takker for det."

Sjekk artikkel/intervju fra hin dager HER .

Er det bare glede du forbinder med de årene? Har det i hovedsak/bare vært gullkorn og medgang?

"Ha-ha, skal jeg være helt ærlig har det gått relativt smertefritt. Jeg har hatt god dialog med band og distributører hele veien, så det har vært svært få kjedelige episoder.

Familie og andre forpliktelser har vel bremset litt på nye utgivelser det siste året, men så lenge det finnes det fet musikk som fortjener the tape treatment, blir nok 5 nye år."

Jeg er en av de som aldri har vært av kassettene, selv om det har vært år der samlingen ikke har blitt pleid. Men når du startet opp var det litt i tiden blant folk, og nå ser man at det holder et greit nivå. Har du sett tydelige tegn til økt interesse selv i disse fem årene? Eller er det stagnasjon, det samme?

"Tja, ingen tvil om at nivået har flata ut de siste årene, men interessen er fortsatt til stede og da spesielt blant undergrunnsbanda. At de store selskapene også gir ut musikk på kassett har bidratt til formatet lever, men jeg syns personlig at prisene er blitt någet høye dessverre."

Du jobber mest med extremmetal, hvorfor? Er det fordi det er en sjanger der kassetter/demoer fortsatt her et greit grep? Eller er det andre grunner?

"Det er vel den musikkformen som ligger nærmest hjertet men blant annet Nattefrost (elektronisk/ambient)-teipen som kom tidligere i år, vil jeg si jeg har utvidet horisonten noe.

Det er også en utgivelse fra bandet Norsk Rock på gang, som ligger ganske mange knepp unna extremmetallen."

Hvordan er interessen for det Snake Oil driver på med her hjemme kontra utlandet? Har di kanskje opplevd minsket aktivitet etter at pandemien slo mot oss? At det er mindre flyt av varer på tvers av landegrensene?

"Interessen ifra utlandet har alltid vært god, men jeg har de siste årene fokusert mer på norske band og distro igjennom norske kanaler (på grunn av både pris/porto og lettvinthet)."

Slik jeg selv har opplevd i forhold til å samle musikk, bestille, synd.

Og du selv da? Hvordan har din egen kassettinteresse blitt påvirket av disse årene? Har du funnet igjen noe som var tapt, eller var du alltid der, at det bare har vokst?

"De siste årene har samlingen holdt seg stabil. Jeg har det meste av det jeg liker, he-he. Jeg er ikke den type samler som må ha en av hver fra alle land/utgaver osv. Holder med en Piece of Mind på kassett/cd/lp."

Har du opplevd mye trøbbel med logistikk/produksjon i pandemien? Jeg ser jo flere utgivelser dyttes på i forhold til releasedatoer. Og hvor må du for å trykke opplagene dine?

"Nei faktisk ikke, jeg bruker et trykkeri i Estland, og de har levert som de skal hele veien."

Og de opplagene du trykker er jo ikke store, men er det slik at du sitter på mange usolgte kopier av det som til nå utgjør katalogen din?

"Jeg trykker aldri mer enn 100x (majoriteten av utgivelser er på 50x). Katalogen er oppe i 90-tallet nå. Og nei, jeg har ingen usolgte teips liggende (kan være noen av distroene jeg bruker har noe liggende, men de fleste titlene blir solgt unna ganske kjapt)."

Bra!

Nå tror jeg ikke Heavymetal.no er her om fem år, altså at man kan snakke om 25 år, men vi krysser fingrene for at jeg kan blåse opp ballonger når Snake Oil feirer ti år 😊. Alt godt i tiden som kommer, del gjerne om du har utgivelser som er i komminga eller som kan bestilles.

"Takk for praten. For øyeblikket er det kun et par utgivelser i loopen. Jeg er åpen for demosubmissions by the way :) Mail HER .

Jeg er nok fortsatt aktivt om 5 år, og det ville vært trist om ikke Heavymetal.no også holdt det gående. Du har holdt metalfanen høyt og fortjener absolutt all den heder og ære som deles ut. STOR tommel opp!"

Takk for det, men tyve år med så mye kav og fanteri tærer på :). Jeg har prøvd å slutte i mange år, men det er noe med det, haha. Ikke lett å gi opp.

Snake Oil@Facebook