H Madd

Solbrud "Jærtegn"

av ruben haug

10314494 597592777005384 5088584110323293358 NSelskap: Mighty Music 

Release: 15.09.14

Solbrud fra København har en demo og fullengder bak seg, og 'Jærtegn' kom 15. september i år. Danskene er et  ubeskrevet blad for min del, men de klarer å fenge meg med sin monotone og melodiske black metal.

4 låter klokker inn på litt over 46 minutter, og da skjønner du vi snakker litt lange låter. Det gjør meg ingen ting, innen denne type musikk passer det godt. Og når bandet klarer å komme opp med interessante riff, gode stemninger og dynamikken er i behold, ja, da ser jeg ingen grunn til å klage meg blå.

Selvfølgelig ikke noe nyskapende, men det forventer jeg da heller ikke. Plata inneholder flere gode riff som jeg liker og vokalen faller i smak. Raspende og skarp som den bør være inne denne type musikk.  Selv om musikken ikke er helt lik, syns jeg det er litt Svarti Loghin over det Solbrud gjør, samme type stemning. Da snakker vi Svarti Loghin`s to første plater, for de som veit hvem jeg snakker om.

Solbrud@Facebook

Riffmessig snakker vi melodiske og stemningsfulle riff som passer godt rundt bandets tematikk; døden og natur. Tempoet er stort sett passelig høyt, men de veit å roe ned med små passasjer der vi får servert akustisk/klassisk gitar, før tempoet skrus opp igjen. Behagelig pustepauser i behagelig musikk.

Solbrud har med Jærtegn skapt et godt album syns jeg. Lenge siden jeg har hørt på black metal av denne sorten, og det gjorde helt ærlig godt med denne plata. Helt på høyde med Svarti Loghin er de ikke, men så absolutt i godt selskap. Er du fan av nevnte band så sjekk gjerne ut denne gjengen!

7,5/10

Tracklist:

  1. Sortedøden
  2. Afbed
  3. Klippemennesket
  4. Ursult