Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Southern Discomfort 2014, headliner avslørt

av yngve

10599457 676977862385184 2723746629897167363 NI dag er det duket for å avsløre lørdagens headliner til årets Southern Discomfort.

Lena@Southern sendte over dette: "Vi er stolte av å kunne presentere grekerene i fantastiske Septic Flesh som headliner lørdag 13de september!

Bandet, som tidligere var kjent som Septic Flesh, ble etablert tilbake i 1990. Septicflesh ga nylig (juni 2014) ut fullengderen Titan som den niende i rekken. Titan har høstet glimrende anmeldelser verden rundt, og albumet betegnes ofte som et av deres mest imponerende så langt!

Jeg tror ikke Septicflesh trenger en mer inngående introduksjon, men sjekk dem ut på hjemmesiden eller Facebook .Vi gleder oss helt sykt til de entrer scenen på Kick under Southern DisComfort om bare tre uker!!"

Da ser lineup-en slik ut:

  • Alien Ken
  • Dordeduh
  • Kampfar
  • Mental Despair
  • Opus Forgotten
  • Sahg
  • Septicflesh
  • Timewaves
  • Taake
  • Vulture Industries

***

Pressemelding 21.08.14:

Her er er en saksing fra presseskrivet på de to siste banda, les mer på festivalens hjemmeside.

"Alien Ken er et hardrock band fra Rogaland som først så dagens lys i 2012 . Bandet besto i utgangspunktet kun av Ken Ove (kanskje best kjent fra K(nine) og Moth Circus) , men fremstår nå som et fullt band. Alien Ken har tidligere gitt ut en EP (Son Extraordinary 2013), og er nå aktuelle med debutalbumet Contact.

"...Alien Ken i studio for å begynne på pre-produksjon av ny plate i november. 10 låter ligger klare og vil være en videreutvikling av det Contact startet. Alien Ken himself (Ken Ove) skal også være med på NRK`s storsatsing The Hit som har sendestart på NRK1 i september, allikevel har de tid til å avslutte den første dagen av festivalen, på klubbscenen fredag 12. september.

Alien Ken@Facebook

***
Andre bandet vi vil presentere i dag er Timewaves!
 Bandet gikk tidligere under navnet Remorse Is For The Dead, noe vi også booket dem som for noen år siden. Omstendighetene gjorde at de den gang valgte å avlyse konserten på Southern DisComfort, så vi prøver igjen i år!

10574274 333955570105256 5587809685932774814 NTimewaves er et metalband med tilholdssted i Kristiansand. De har holdt på siden 2011, om  vi regner med tiden under det første navnet. Musikken kan beskrives som en blanding av death- og ekstrem amerikansk metal, med fokus på groove og power. Debut EP’en Recreation ble sluppet i 2012, og fikk mye oppmerksomhet fra media. Anmeldelsene var alle av det positive slaget! 

Lørdag 13. september står de på klubbscenen på Southern DisComfort, vi gleder oss!"

Timewaves@Facebook

***

Presseskriv/bandslipp 28.04.14:

Promo Bilde

"Mental Despair er  fra Mandal og Kristiansand og er i alderen 17 til 21 år, så det er rett og slett noen ferskinger vi har med å gjøre her. Riktignok har bandet eksistert i ca. to år, men det er kun siste halvåret Mental Despair har vært et fullt band.

I år kom bandet videre til 2.omgang i Ungdommens kulturmønstring, så nå krysses fingre og tær for at de når enda et hakk videre 3. mai. Bandet har foruten UKM gjort konserter på Samsen Kulturhus i Kristiansand, og vært supportband for Communic på konsert i Mandal.

...de mener selv at de gjør en form for thrash/groove. Thrash, med elementer av groove. De satser på å få spilt inn en 4-spors EP i løpet av året. Vi gleder oss til denne, og til å høre dem live på klubbscenen fredag 12. september!"

Kristiansandsbaserte Opus Forgotten er det en del som kjenner til fra gamle dager. Når man skulle grave fram litt bilder, logo og info, viste det seg å være litt vanskeligere enn man skulle tro.. Kanskje antyder bandnavnet noe..? He-he. Men vi husker selvsagt både bandet og musikken. Dette er black metal med Opus-tvist! De gjorde noen sagnomsuste konserter i Kristiansand, både på Barrock og også på Southern DisComfort i 2003. Sistnevnte er faktisk deres foreløpig siste gig. Gutta var booket til Southern DisComfort i 2011 for en reunion konsert, denne måtte de dessverre avlyse når trommis Tor Atle måtte av sted på turne med Communic. Det er sånt som skjer, men vi er veldig fornøyde med at det nå likevel blir en reunionkonsert hos oss i 2014!"

***

Pressemelding på bandslipp 28.03.14:

"Bergensbandet Taake har de siste årene blitt betraktelig mer aktivt livemessig. Når de kommer ned til Kristiansand til høsten, vil de gi oss en kald, grim og passe særegen konsertopplevelse, med den karismatiske vokalisten Hoest i spissen. Taake har en stor og dedikert fanskare, og kanskje erverver de enda noen nye disipler når de spiller på Southern Discomfort 12 september i år!!"

Dordeduh: "Endel her til lands stiftet bekjentskap med Negura BungetInferno for noen år siden. Siden den gang, har den kreative kjernen forlatt bandet, men musikken har de heldigvis ikke sluttet med! I 2009 startet Sol Faur og Hypogrammos opp Dordeduh . Rumenerne fortsetter på den veien Negura Bunget påbegynte, men veien blir både bredere og de trår inn på nye stier. Bandet tilnærmer seg black metal på en ny måte. De bruker også tradisjonelle rumenske instrumenter. Dette er eksperimentellt, dette er progressivt, og dette er spennende!"

Vulture Industries: "Vi skal presentere enda et Bergensband! Det bør ingen ha noe i mot, for Bergen er kjent for sitt levende metalmiljø. Byen har gitt oss mange bra band, og dette er ett av dem.Vulture Industries  er velkjent for sine liveshow, både på grunn av sine tekniske ferdigheter og for frontfigurens noe eksentriske fremtoning og maniske krumspring! Dette sammen med musikken har gjort at bandet har fått en stor tilhengerskare opp gjennom årene."

Bergenserne spiller 13. september.

***

Nyhet fra 14.03.14:  Lena, presse- og bookingansvarlig hos Southern Discomfort, var så kul at hun sendte over litt info på festivalens siste bandslipp.

"Lørdag 13. september spiller Kampfar Kick under Southern Discomfort. De har ikke spilt i Kristiansand siden 2005, så nå, etter 9 år, er det på høy tid!"

Lena påpeker at de fleste nok ikke trenger en introduksjon på bandet, men siden det kan være noen der ute som ikke er kjent med gjengen, eller trenger en liten oppfrisking, var det veldig ok at hun valgte å hive på en snutt:

"Kampfar, som opprinnelig er fra Fredrikstad, ble startet opp av Per-Joar Dolk Spydevold i 1994. Når kalenderen nå viser 2014, betyr det at bandet kan feire 20-års jubileum i år!

Djevelmakt 25958351 Frntl

Kampfar  kan beskrives som et black-/folkmetal-band. Bandet har for øvrig mange sider, noe de 6 albumene de har gitt ut til nå viser. Det sjette albumet (Djevelmakt) er en ganske fersk utgivelse. Den kom ut tidligere i år på Indie Recordings, etter noe forsinkelse på grunn av problemer med et coverbilde. Det ordnet seg, og som det blir sagt; den som venter på noe godt venter ikke forgjeves! Utsagnet blir i dette tilfelle bekreftet av de veldig mange gode anmeldelsene og tilbakemeldingene i inn- og utland.

I dag består Kampfar av Dolk på vokal, Ole på gitar, Ask på trommer og Jon på bass. Det var faktisk først når de to sistnevnte gjorde sin entre i Kampfar at guttene valgte å takke ja til en av de mange forespørslene om å spille live! Siden den gang har det blitt mye konserter. Nå i slutten av mars legger de ut på Europaturne, i tillegg blir det en del spillejobber på festivaler på sensommeren.

Til høsten setter de kursen mot Kristiansand og Southern DiscomfortKampfar gleder seg, det gjør sannelig vi også!!!!"