Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Stainless Steel "Metal Machine"

av arni sørlie

10421Selskap: Pure Underground Records/H`ART Distr.

Release

Vi starter med litt fakta: det er tysk, de heter Stainless Steel, platen heter Metal Machine og de er mer eller mindre gjenoppstått fra sin storhetstid på 80-tallet og de har, i tillegg til denne, en release fra 2005; Molten Metal in Your Back. Jepp, allerede nå vet vi hva det er snakk om sjangermessig, men tåler det dagens lys anno 2014?

For å lage denne platen må alle involverte uten tvil ha hatt sitt flytende SS316 intravenøst over lengre perioder! Vi får 13 sanger, veldig varierte, men allikevel utrolig spot on fra 80-tallsepoken. I det ene øyeblikket får man assosiasjoner til Helloween, så faller man over på litt Mötley-vibes, og før man vet ordet av det, ja så sitter man og lurer på om Halford har gjestehylt på riff som Quiet Riot kunne hatt i sekken.

Det som setter Metal Machine i øvre sjikt i mylderet av denne type band, er at de har en fin rød tråd gjennom hele platen. Ofte har band som dette et par frekke låter fra start, før det daler litt utover, og disse bandene har ofte plater med rundt timen i lengde. Her trykker man play, og tenker ikke så mye mer før platen plutselig er slutt. 

Stainless Steel er ikke noe den moderne metaller vil få ståpels av, men for de som har litt videre horisont, og liker det gamle av de eldste, vil  Metal Machine hente fram gamlefeelen. Langt i fra originalt, men tøff sjangertro oldschool heavy metal! Om 2014 tåler dette? Klart det!! 80`s heavy som svinger vil alltid ha livets rett, tross faren for at det ofte minner om både ditt og datt fra epoken.

6,5/10

Tracklist:

 1. Back In Your Minds
 2. Master Of The Universe
 3. Preachers Of Hate
 4. Fear And Pain
 5. Disaster
 6. Kiss Of Judas
 7. Fight To Survive
 8. Riding On A Razorblade
 9. Dirty Love
 10. Death And Destruction
 11. Hold On
 12. We Want It – You’ve Got It
 13. Land Of Eternal Fire