210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Starquake "Time Space Matter"

av yngve

Starquake 19Selskap: Pure Rock Records/PURE STEEL RECORDS

Release. 29.03.19

Neoprog med 70-tallsfeel, tuftet på hardrock.

Det er vanskelig å forklare Starquake, de svinger mellom å være hardrock til å flyte av gårde i en stjernetåke. Og tidvis er det litt lite bunn i dette, men lytter du mye er det gode sjanser for at du vil ilke dette.

Starquake@www

Det låter bra, kanskje bikker de over i å være litt radioteater noen ganger, men det er en fin progressiv touch over dette. Og jo mer jeg hører jo mer liker jeg det. 

Sist jeg var innom denne gjengen var vel for fire år siden, når debuten kom. Da hanket den inn en syver, og selv om jeg likte det var det også den gangen et smil uten at jeg blottet tennene. 

Lydbildet er ærlig og bra, det passer til denne musikken. Låtene flyter bra, og miksen er ok. Mulig ørlite høyt Hammond noen ganger. 

Som sist gjelder litt av det samme, ok, bra, men ikke helt der oppe. Om karakteren er svakere enn sist, altså innenfor rammen av tallet, vet jeg ikke, jeg orker ikke å skuffe gjennom alt av skiver for å finne den. Og ja, jeg vet det er online, men jeg har ikke tid til det heller :).

Spilletiden er grei, et par av låtene tipper over ti og sytten minutter, men egentlig ikke et minus eller pluss.

7/10

Tracklist: 

  1. Starquake
  2. Goddammaddog
  3. Jack
  4. Matona Mia Cara
  5. Time - it's always now
  6. Space- lost souls
  7. Matter- and the Giant was gentle
  8. A Never Give Up Suite
  9. Off to pastures new