Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Status: Fatal "Stumme Skrik"

av yngve

Status Fatal 19Selskap: Snotpope Records

Release: 26.04.19

Status: Fatal@Facebook

Punkrock med trønderske tekster. 

Det er slik bandet presenterer seg stilmessig, og med en berg- og dalbane av gladpunk styrer trioen oss gjennom de stumme skrikene. 

Bandet har vært på Heavymetal.no før, flere ganger, jeg minnes at de kanskje var hakket hardere før? Litt mer metal? Tittelkuttet og Mirakelmainn røffer godt de, men er også litt like. Det er jo aberet med slik musikk, låter kan fort bli litt i samme leia. Ihvertfall for utenforstående. Noe mindre kompromissløse i 2019 kanskje?

Trønderne forteller at de har vært aktive i band som Vi Gruer Oss, Good Dancers og Exeloume, hvor jeg kjenner til det siste. Tom Wahl er jo en veteran i trøndersk metalmiljø, men har altså dette prosjektet for å få ut punkeren i seg. Jeg er ingen punker, men har ikke noe problem med å spille gjennom skiva her et par ganger på rappen. Men det er også der grensen går. Inspirasjoner hentes fra Ramones, Per Bergersen, Misfits, Distant Hoofbeats, Kjøtt og DumDum Boys, alle band jeg ikke har et forhold til. Foruten Misfits i yngre år. 

Det er ikke noe feil med dette, i sin stil er dette helt ok. Lyden er bra, litt mer trøkk enn noen av de i samme skuff, og bakgrunnen innen en litt hardere form for musikk gjør seg kanskje gjeldende her. 

Musikken bæres av en enkel form for rytmikk, både streite takter og ganske energiske innslag, toppingen er gitarer med bitt og ikke, noe som blir for snilt, noen låter hvor gitarene dominerer, andre hvor vokalen får den avgjørende stemmen. At det synges på trøndersk, stort sett, gjør vel at dette blir litt smalt. 

En miks av snille Green Day-aktige punklåter, noe litt mer metalisk, og et par annerledesheter i Seb Macahan og Incubus, oppsummerer Stumme Skrik. Tittelen lokket med litt hardere innhold enn det det var, men som pønkrock med variert grad av tøffhet er dette et ok album. 

Ingen smakebiter, Spotifylinken som lå på Facebook førte meg ingen steder. 

6/10

Tracklist:

 1. Krisetid
 2. Evig Mandag
 3. Nådegave
 4. Broken Heart
 5. Stumme Skrik
 6. Et Langt Levd Liv
 7. Mirakelmainn
 8. Zombie
 9. Åpenbaring
 10. Bytur
 11. Incubus
 12. Gi Mæ Fred!
 13. SEB Macahan