Karmøygeddon 24

Strange New Dawn "The Only One"

av yngve

1209042 393467680830509 8188898569810608514 NSelskap: Botteri Records

Release: 2015

Her har du et utrolig kult slipp, vi snakker tung, melankolsk hardrock med virkemidler som prog og en sterk vokal.

Vokalist Geir er nok mest kjent lokalt i Kristiansand, men han er vel verdt å sjekke ut. En ren og kraftig vokal som ligger opp mot Geoff Tate. Koblet med den særegne monotonien Botteri-tvillngene fra In the Woods syr sammen, er Geir i sitt ess her. 

Strange New Dawn@Facebook

Skiva er en oase for de av oss som krangler med dagens stilarter og trang til å bare ture på, her tar de seg god tid, arrangerer på sitt merkverdige vis og ender opp med et album som er balsam for den musikalske sjelen. 

Strange New Dawn@www

Ikke alt holder samme kvalitet som det beste på The Only One, men jeg hører skiva som en helhet, og vektlegger ikke låtene så mye opp mot hverandre. Lytter du på skiva fra start til slutt, oppdager du at det hele er som en reise, hvor man av og til opplever supre øyeblikk, og hvor du av og til møter motstand og vrir deg litt inntil noe annet kommer. Skiva engasjerer, den lever, er organisk og er et spark i ræva til trendryttere. Ikke at det er noe feil med trender og mange av dagens band, men jeg som hører så mye musikk, er av og til litt lei meg for at ikke flere tenker selv, bruker huet litt og unngår å kopiere. 

Stange New Dawn har, med Botteri-tvillingene og tidligere In The Woods-produsent Hans på gitar, fikset et utrolig fett og utfordrende album med The Only One. kKanskje er dette et album som moderbandet til tvillingene må se opp for? :). In the Woods har som kjent kommet sammen, og er på gang med en skive.

Det er noen dødpartier på skiva, ikke i negativ forstand, men for de av dere som trenger låter arrangert på klassisk vis, kan nok en del av disse lange gitarmelodiene uten rytmikk og kun vokal, framstå som litt merkelige. Men sleng deg på sofaen og kjør gjennom skiva i sin helhet, ha et åpent sinn, lukk øynene, slukk lyset...denne oppskriften glemmer mange i dag, å fokusere 100% - multitasking er fy, kos deg med skiva som en god film. 

Jeg lover ikke at du liker dette, men det er udiskutabelt mange kvaliteter her. Og det er kjempegøy å høre trommeslager Sven Rothe gjøre en så kul jobb, det bor mer i fyren enn disse aggressive sakene han leverte i Neongod.

8/10

Tracklist:

  1. Beneath the Bridge, Pt. I
  2. The Only One, Pt. I
  3. River of Loneliness
  4. Sorrowful Rain
  5. Without a Sail
  6. The Only One, Pt. II
  7. Part of the World
  8. The Only One, Pt. III
  9. Beneath the Bridge, Pt. I