Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Striker "Play To Win"

av arni sørlie

Striker 19Selskap: Record Breaking Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 26.10.18

Kanadisk heavy heavy metal med en håndfull glam.

Kanadierene i Striker er ute med sin sjette fullengder, og fartstiden har pleiet bandet vel. De sier selv at de har kjørt eget løp og ikke hørt for mye på musikkindustrien. Platen handler om å følge sin egen sti og spille ess i ermet for å vinne. Record Breaking Records er bandets eget plateselskap, og platen er produsert av bandet selv, men er mixet og masteret av Henrik Udd som bl.a har Powerwolf, Hammerfall og Firewind på sin CV.

Striker@www

Striker driver ikke med en spektakulær og skremmende metal, det kan vi konstatere med en gang. Det er trygt å godt plantet i et moderne sound med mye av det vi i dag kanskje kaller snill heavy. At de kan ha tights og glitrende slør hengende fra beltet er det ingen tvil om. Leopardmønster på gitaren hadde ikke skjemmet det heller. Nå har du vel egentlig lagt deg opp en mening om hva vi har i spilleren, og jeg tror mange av dere har helt rett. Glam-ish og hairy heavy i gaten til Santa Cruz, litt Steel Panther (se vekk fra alt humor og tull), vår egen Åge Steen Nilsen og Unisonic, hvor Michael Kiske holder mikrofonen. Nå står ikke Striker tilbake for noen av nevnte, hverken musikalsk eller låtmessig. De kunne, til et visst punkt, faktisk delt låter seg imellom. 

For meg ble åpningssporet vinneren med litt ekstra pådriv. Mye midtempo utover platen, men styrken Striker har på Play To Win er alle de små vriene/bridgene og mellompartiene man får titt og ofte. Heavy Is The Heart kommer veldig godt ut på akkurat det. Vi snakker svært forseggjorte komposisjoner her, men faller de litt mellom stolene i sjangeren…litt 13 på dusinet? Det får du avgjøre når du sjekker ut!

Personlig var entusiasmen min stor i begynnelsen, men istedenfor å styrkes, mistet jeg litt etter en del gjennomhøringer. Dette tross det høye nivået på alt på platen.

Stort pluss for ultrasolid vokal fra Dan Cleary og gitaristene som mye mulig har studert alle de store shredderene vi har i jungelen av teknikkfreaks der ute. Lett lyttbar musikk for lyttere med øre for melodiøse saker i sjangeren til nevnte band lengre oppe i teksten.

7,5/10

Tracklist:

  1. Heart of Lies
  2. Position of Power
  3. Head First
  4. On The Run
  5. The Front
  6. Play To Win
  7. Standing Alone
  8. Summoner
  9. Heavy Is The Heart
  10. Hands of Time