Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Sverm "Death Horse"

av yngve

1235244 300022066813282 1545661763 NSelskap: Loyal Blood

Release: 02.05.14

Guttene i Sverm er ute med ep, fire låter som ligger i et moderne og hardt terreng. 

Selv kaller de musikken de framfører for Hardcore-/Death- Trashmetal, men jeg vil kanskje tro siste der er offer for den akk så kjedelige og vanlige stavefeilen? 

For meg er dette et hardt angrep hvor melodier ligger under en hissig og presis blanding av hardcore og extremmetal. Siden de bruker en del melodisk vokalføring faller de kanskje ikke under extremmetal for de fleste sjangerrottene, men det er partier som er ganske rå (for eksempel tittelkuttet). Stikker man fingeren i jorden og skal forklare for de som ikke har helt oversikt, er nok det å kalle Sverm for moderne metal med core helt greit. 

Sverm@Facebook

Jeg har hørt disse fire låtene fryktelig mange ganger, det er fordelen med utgivelser med få låter. Aberet kan være at man får sangene litt tett på seg etterhvert. Jeg lever greit med disse, men medgir at en hel skive kunne ha vært fordelaktig, da skulle det dog ha vært litt mer variert, mer tunge thrasha saker som de benytter litt av på nevnte tittelkutt.

Produksjonen er prima, den er det lite å utsette på, en fin balanse hvor alle instrumentene legger igjen svartrøyk. Vokalen er også der, den er litt lavere i miksen enn mange muligens ville ha valgt selv, men det er kun snakk om ørlite, og det er vel korrekt plassering til slik musikk. Her teller hele bandet, et målrettet angrep, samlet.

Slike band har helt klart sin following, og da muligens i et litt yngre publikum enn meg. Det er en hel del band som ligger i denne stilen, Sverm skiller seg ikke ut, men leverer fire brukbare sanger som slår hardt og etterlater seg et lite ønske om å høre mer. 

Jeg plukker også opp at de gjør det greit på radio her til lands, muligens blir Sverm et band dere vil se og høre mye mer til framover? Kanskje stiller de på festivaler og går fra å være et up and coming-band til å opparbeide seg status? Vi får se. 

6/10

Tracklist:

  1. Nothing Beats a Funeral
  2. Chill Pill
  3. Death Horse
  4. I Am Sir Nicholas Hytner