Karmøygeddon 24

Symbolical "Allegory Of Death"

av steinar selstø

Symbolical 18Selskap: Private

Release: 2018

Polske Symbolical har et album på samvittigheten fra tidligere. Oppfølgeren framstår som en svært så gjennomført sak fra et åpenbart drevent band. 

Ikke overraskende, tatt albumtittel i betraktning, handler det om en variant av death metal. Symbolical slår et slag for det bombastiske der de meisler ut låter i midtempo som inneholder svært melodiøse gitarsoloer. Og, må det legges til, soloer der gitarlyden gjør sitt til at låtene føles nokså episke og store. Produksjonen er godt tilpasset, hvilket innebærer adjektiver som kraftfull og ren. Skiva er med andre ord ikke egnet for dem som liker sin death metal skitten. Snarere er det fans av de mest kjente polske banda, hvis man ser for seg en tempobedagelig og snill versjon av disse, som bør kjenne sin besøkelsestid.

Albumet fungerer godt, det. De store feilene uteblir og, som nevnt, er dette svært gjennomførte saker. Det savnes en killerlåt eller tre, materialet er ytterst jevnt, men det er behagelig og lett å lytte til. Så får man velge hvorvidt behagelig er grunn til å sjekke ut …

6/10

Tracklist:

 1. Inner struggle
 2. Fallen renegate
 3. Let there be dark
 4. The day of wrath
 5. Not on the cross
 6. Prometheus trial
 7. Beyond the dogmas
 8. Pseudo master
 9. Gore by horn
 10. Crowned the end