210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Synkvervet "Forgotten Memories"

av yngve

Synkvervet Forgotten MemoriesSelskap: Private

Release: 01.11.15

Sandefjordbandet har ikke noe luft i musikken sin. 

Det er litt basert på min dag om jeg likte dette eller ikke. Musikken er i og for seg bra, om du liker svartmetal blandet med pompøsitet og operavokal, i kvinneform, og en kombinasjon av black og ren mannestemme. Jeg ble litt stresset faktisk, for det høres av og til ut som om det er to band som spiller samtidig, men allikevel er det system i dette. Stilen er jo slik, mye og mange, bacon med fett, og om du husker smørbrødene til Dagobert. 

Produksjonen er korrekt, den lar alt komme fram, det er et mørkt og ørlite kjølig underlag når det svartner til, det er grandiost og litt klinisk når bandet ikke er der. Det blastes over piano og kvinnekoringer, det veksles mellom å ha en vakker og gjennomført kvinnevokal til å øse på med ganske røffe saker. Men altså, jeg personlig ble litt stresset, for det skjer for mye for meg, det er et band som tar for seg for mange stiler på en gang. Svartvokalen isolert er ikke gal, bra faktisk, men i samspill er den ofte irriterende. Sorry. 

Jeg hadde faktisk gjerne hørt en miks uten denne skrikingen, men det er kun en subjektiv iakttagelse. Det er litt slik at jeg nesten ser at bandet burde velge det ene eller andre. Tre vokaltyper, hvor to er veldig balansert dominerende, og de ofte går mot hverandre/overlapper, ble rett og slett uff. Men det er et marked for dette, og jeg har lest et par anmeldelser som setter meg og min mening til side. 

Det er vanskelig å skulle poengfeste noe slikt, som man hører har kvaliteter og et fungerende produkt til sitt publikum, og ens egen oppfating. Jeg liker bare ikke når det skjer så mye. En vakker kvinnevokal og denne formen for musikk er ok det, men mulig kunne de med fordel latt vokallinjene gått hver for seg. Når det skjer tror jeg godt folk kan like svartmetalstemmen, og vice versa. 

Synkvervet@Facebook

Alt i alt en ep som viser bandet godt fram, men som gikk meg litt over huet. Karakteren er nok mest myntet på at bandet finner sitt publikum, det betyr at de fikk en liten klapp på skulderen.

6/10

Tracklist:

  1. Dark Waters
  2. Loneliness of a Heartbeat
  3. Glemselens Toner