Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

T.O.M.B. – Thin the veil

av steinar selstø

Tomb 20Selskap: Dark Essence

Release: 24.01.20

'Thin The Veil' er amerikanernes sjette fullengder og den første via Dark Essence.

T.o.m.b.@Facebook

Det er et annerledes brygg bandet har kokt sammen, godt hjulpet av innleide krefter som Hellhammer og Mories fra Gnaw Their Tongues. Sjangerblandingen er solid og beriker totalen. Stemningen derimot, den er ikke variert. Mørket og lidelsen gjennomsyrer verket og gjør dette til en ubehagelig affære. Dette er vondt. Fraværet av lys og positivitet er totalt. Og det funker.

Stilmessig skapes musikken på en miks av industrial black metal, ambient og noise. Låtene bygges opp rundt få temaer som repeteres, og denne repetisjonen gjør hver enkelt låt til en monoton seanse. Heldigvis er det veldig solid variasjon fra låt til låt, så totalen føles slettes ikke for monoton. Bak dette teppet av noise/industrial/black metal, finner man samples som sørger for innslag av ambient. Disse er gjerne litt skjult i lydbildet, men de ligger bak der og lurer og bidrar markant til helheten. I noen låter er dog ambientinnslagene tydeligere siden instrumenteringen er veldig begrenset, som i Where The Wretched Lurk og Invocation. Begrenset er for øvrig den kraftfulle og mørke blackvokalen også. I enkelte spor er det kun tilnærmet resitering av noen få strofer som gjelder, blant annet i tittellåta der nettopp tittelen, og knapt noe annet, uttrykkes.

Totalt sett blir dette litt vel stillestående for meg, men stemningen er massiv og tiltalende, og bandet utviser en kreativitet jeg setter stor pris på. Fans av band som nevnte Gnaw Their Tongues bør absolutt sjekke ut Thin The Veil

7/10

Tracklist:

 1. No Return
 2. Where the Wretched Lurk
 3. Pestilence
 4. Invocation
 5. Thin the Veil
 6. Decapitation of the Gods
 7. Lunar Reckoning
 8. Escape from Phlegethon
 9. License to Depart
 10. Pure Noise Necromancy
 11. Hellmouth