Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Temple of Baal "Verses of Fire"

av ruben haug

Templeofbaal VersesoffireSelskap: Agonia Records 

Release: 29.10.13

Franske Temple of Baal har jeg smått kjennskap til gjennom en splitt med landsmennene i Aosoth. Den kom for en seks-sju år siden, og siden den gang har det blitt en god del mer død i bandets sorte brygg. 

Verses of Fire er bandets fjerde fullengder, og med den vil de mer enn gjerne knuse verden totalt skal vi ta musikkens tyngde på alvor.

For dette er virkelig tunge saker. Riffene er hovedsaklig i black metal-stil, mens tyngden og vokalen ligger mer i deathgata. Produksjonen er brutal uten at instrumentene forsvinner, og veldig passende til bandets stil. Trommene kan til tider dominere lydbildet litt, men det går for det meste greit. Temple of Baal skaper på ingen måte overskrifter eller definerer genren, men Verses of Fire er definitivt ei plate med levetid, dette er nemlig gode saker.

De har også fått til en helhet i musikken sin som gjør at jeg holder meg våken den snaue timen plata varer. All verdens variasjon er det ikke, men det er jeg da heller ikke på jakt etter innen denne typen musikk. Noen soloer som holder mål, som i låten Gates of Death, gjør jobben. Og til å ikke like soloer overrasker de meg her, for nevnte solo syns jeg er god!

Enkelt og greit en flott oppvisning i god og brutal black/death metal.

7,5/10

Tracklist:

  1. ?? ast??? 418 
  2. Bloodangel 
  3. Arcana Silentium 
  4. The 10th Aethyr 
  5. Gates of Death 
  6. Gnosis of Fire 
  7. Golden Wings of Azazel 
  8. Lord of the Raging Seas 
  9. Serpens Luminis 
  10. Walls of Fire

Temple of Baal@Facebook