Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

The 3rd Attempt "Egocidal Path"

av steinar selstø

The 3rd Attempt 17Selskap: Dark Essence

Release: 01.12.17

Kvartetten er tilbake med sitt andre album, og jeg sliter fortsatt med å ta av selv om uttrykket burde passe meg godt. 

Debuten ble ikke spilt av mange rundene, og lite sitter igjen annet enn en fornemmelse av et Carpathian Forest-light. En overfladisk omtale selvsagt, men forventningene jeg gikk inn med i forkant av første gjennomlytting av oppfølgeren var preget av nettopp denne fornemmelsen. 

Derfor var det fint å kunne konstatere at åpningslåta er drivende som fanden, og selv med sine 7 minutter, aldri kjedelig. At ballet åpnes med en låt det hviler en eim av Carpathian Forest over, er av naturlige årsaker ikke overraskende, og det gjør da heller ingen verdens ting så lenge det funker. Låta er egentlig over før den har begynt, det føles i alle all slik, og tida flyr som kjent når en har det moro.

Neste låt ut, Into The Light, er ikke like spennende, og her vises blant annet fram en mørk renvokal, en variant jeg sliter med. De påfølgende låtene drukner dessverre i hverandre, og det er første spor ut som står igjen som den klare vinneren når status gjøres opp etter endt lytteseanse. Faktisk er det ikke før godt over halvveis, i form av The Disciples, at interessen våkner til live atter igjen takket være en fet groove. Black Metal Alchemist har et drivende og sterkt refreng. Sistelåta har også et kurant melodisk hovedriff som sitter godt i øret. Det tar seg altså opp mot slutten etter flere anonyme spor.

The 3rd Attempt@Facebook

Ankepunktet mitt er for mye monotoni av den kjedelige sorten, for få riff som treffer og/eller for få knagger i låtene som en fester seg ved. Mye av materialet sklir simpelthen forbi uten at en riktig merker det. Tempoet veksler mellom det hurtige og mid-tempo, så problemet ligger ikke der. Den blytunge rytmikken kunne sørget for catchy, kraftpakke black metal, men det blir bare kraftfullt og ikke minneverdig. Dette er likevel så proft og gjennomført at skiva helt sikkert vil treffe godt hos andre enn meg. 

5/10

Tracklist:

  1. Blood, Dope and Black N Roll 
  2. Into the Light 
  3. Reflections about Knives 
  4. Egocide 
  5. I’ll do it now 
  6. The Disciples 
  7. Black Metal Alchemist 
  8. The Oath