Karmøygeddon 24

The Moth Gatherer "The Earth Is The Sky"

av steinar selstø

6b3880a0695e46eaaecb3103da62e39d4a1f2b20Selskap: Agonia

Release: 27.11.2015

The Moth Gatherer oppholder seg i andre farvann enn jeg normalt befinner meg, uten at det innebærer nag eller negative opplevelser med sludge/post metal (Cult Of Luna har jeg for eksempel et godt forhold til). Jeg har dog registrert navnet og positive omtaler i forbindelse med både debuten og denne oppfølgeren, og visse forventninger hadde jeg dermed.

Ble de møtt?

Vel, tja, sånn nesten ... 

Låtene inneholder stereotype elementer. Det seige tempoet, hardcorevokalen og de kontrastfylte låtene er velkjente trekk som ikke danner grunnlag for sterk identitet. Det samme gjelder lange, vokalfrie passasjer. Når melodier og låter ikke utmerker seg, blir helheten selvsagt skadelidende. Jeg finner mest glede i de instrumentale partiene der gitarene drar ut på lengre, melodiøse reiser. Her kan man fint la seg forføre og drømme seg bort i det musikalske universet The Moth Gatherer maler. Idet In Awe Before The Rapture runder av albumet, er det likevel litt for lite jeg egentlig sitter igjen med. 

The Moth Gatherer@Facebook

På ingen måte dårlig, faktisk ganske bra, og utvilsomt veldig gjennomført og velprodusert, men samtidig med for mange anonyme partier til at jeg går av hengslene. 

6/10

Tracklist:

  1. Pale Explosions 
  2.  Attacus Atlas 
  3.  Probing The Descent Of Man 
  4.  Dyatlov Pass 
  5.  The Black Antlers 
  6.  In Awe Before The Rapture