H Madd

The New Deathcult, dagen før dagen

av yngve

The New Death Cult 19 Sebastian LudvigsenI morgen slipper bandet skive. Og det vanker konserter.

Det er Jelena@Indie Recordings som fyrer av tipset, tusen takk :). Du hører singlene bandet har sluppet på Spotify .

Bilde, fotograf: Sebastian Ludvigsen

The New Deathcult@www

Bandet fronter et image som er tuftet på pseudonymer og fiksjonell eksistens: 

"Ute ved frynsene av Andromedagalaksen våkner en ny lysets kraft i det endeløse mørke verdensrommet. De humanoide innbyggerne på den fjerne planeten Netuluna har fulgt nøye med på den døende, krigsherjede og blødende planeten Jorden i flere år i håp om å se tegn til betydelige endringer. De har nå kommet til å innse at den ellevte time er her. I et desperat forsøk på å samle alle mennesker under oppgaven om å redde planeten og dem selv, etablerer de et nytt medium. En kraft mer potent enn noe annet i hele universet: Heavy rock music!"

"Et rockeband fra langt ute i verdensrommet ankommer planeten jorden i 2019 med gnistrende frisk musikk, og en viktig beskjed til menneskeheten."

Musikalsk, som er det vi fokuserer mest på her på Heavymetal.no, leser vi at bandet har blitt omtalt som "...en briljant krysning mellom Queens of the Stone Age, Biffy Clyro og Pink Floyd; dette er et band som driver heavy-rocken fremover, perfekt tilpasset vårt århundre, samtidig som at lydbildet kan sammenlignes med de beste rockebandene fra 90-tallet."

Videre står det at det bandet estetisk sett utforsker "...det unike smeltepunktet hvor solid ørkenrock kolliderer med tunge riff og blir til ørekilende melodier og refrenger av kosmisk storhet. Tekstene inspirerer til sann, universal kjærlighet og er fredfull aktivisme for en anti-krig, miljøvennlig og anti-korrupsjon bevegelse i musikk. Målet er å gjøre verden til et bedre og tryggere sted for denne og kommende generasjoner."

Albumet er produsert av Stamos Koliousis (Kampfar, Keep Of Kalessin, Fight the Fight, Djerv  m.fl.)", og er "...tatt opp i Røffsound Studios i Oslo. Kun det beste vintageutstyret bandet fikk tak i ble brukt under innspillingen, noe som gjør at albumet fremstår som spesielt organisk, autentisk og relevant i det store havet av heavy rock der ute."

Konserter:

  • 26. september: Oslo@Parkteateret (releasekonsert)
  • 27. september: Larvik@Spetakkelfestivalen,
  • 11. oktober: Bergen@Hulen, Bergen 

Flere konserter annonseres fortløpende.