Karmøygeddon 24

The Raven Age "Exile"

av yngve

The Raven Age 21Selskap: EX1 Records

Release: 17.09.21

Uk-bandet bør kunne fenge mange, men kanskje mest de yngre?

The Raven Age@www

Exile får man visstnok eldre låter i ny drakt, og et par nye. Jeg kjenner ikke bandet voldsomt bra, og trodde i starten at det var et nytt album, kanskje et konseptalbum siden alle låtene var så myke :).

Det er et bra album, om man klarer å se forbi alt av fordommer og hva som er korrekt å like. Det er også et album som er litt svakt på levetid tror jeg, det er en følelse om at det er vakker og bra, men at det kanskje ikke holder så lenge. Om det er fordi låtene noen ganger føles som om de er støpt i samme form, eller om det er litt generell metal vet jeg ikke, men det er litt mangel på de virkelig bitende bra refrengene for eksempel. Hvorvidt originalversjonene har et større sprik i stil vet jeg ikke, men slik de har omformet de her, virker de litt like.

At det ligner på Maiden her og der vil jeg tro er naturlig med tanke på hvem gitarist George har som far. Og inspirasjonen er helt grei, det er kanskje mer nye Maiden om man skal mene noe mer om det. Men sjangeren er moderne metal, arenastyle, og selv om det er mye fuzz og trøkk, lukter det litt kommersielt.

Helt ok skive, verken mer eller mindre. Og appellen er kanskje, som nevnt, litt mer mot den yngre massen. The Raven Age er nok litt barn av sin tid, og havner for meg litt i deigen sammen med mange andre, heller enn å klare å bli toppingen eller den sprø skorpa. 

Produksjonen er bra, den er dyp og god, en god del stemning framheves av denne. 

Og jeg er altså litt famlende på dette bandet, og har kun hørt denne og en tidligere skive. 

6/10

Tracklist:

No Man’s Land
Wait For Me
Fireflies
As The World Stood Still
A Look Behind The Mask
Dying Embers
Hold High The Fleur De Lis
Seventh Heaven – Live In Santiago
Angel In Disgrace – Live In LA
Surrogate – Live In Vancouver
Forgotten World – Live In London