Karmøygeddon 24

The Revival

av yngve

The Revival 2020 Fotograf Sigurd H. øyvang

Alle bilder, fotograf: Sigurd H. Øyvang

Dette intervjuet ble gjort i en fei for å koble det til artikkelen om Tommy Jacksonville, og for å presentere trioen. Det er ikke ofte jeg lar noen snike i køen, men det var litt greit å smi mens jernet var varmet her. Tre kjente musikere forener seg, hva slags musikk det dreier seg om vet vi ikke så mye om ennå, men jeg skal holde dere oppdatert når det drypper inn smakebiter. På motsatt side av det virtuelle bordet sitter gitarist supreme, Jørn Viggo Lofstad, som har en høy stjerne hos de fleste strengebendere. Selv har jeg opplevd flere ganger at ting som egentlig er ganske taust blir vekket til live med Jørn Viggos måte å spille og tenke på. Friskt er et ord jeg vil bruke. Og vi toucher også litt rundt Pagans Mind om du er interessert.

Hvor langt tilbake går ideen om å spille sammen?

Jørn Viggo: "Ideen bak å skrive denne type musikk, med ønske om å gi det ut, begynte vel sånn smått rundt 2012. Pagans hadde gjort seg ferdig med turnering for siste albumet, og samholdet der var blitt mer anstrengt. Selv om PM hadde kreative år og skrev mye musikk i 2012-2014 (det som enda ikke er utgitt), var det en del av meg som savnet å spille mer lettbent melodisk rock/hard rock. Så parallelt begynte jeg å jobbe med dette materialet. 

Jeg har alltid hatt et godt forhold til alle gutta i Circus Maximus, og ikke minst Michael. Etterhvert som vi har lært hverandre å kjenne, har vi også funnet ut at vi har ganske like musikalske hoder. Jeg tror jeg luftet det som har blitt The Revival for Mike første gang i 2014, og han hadde veldig lyst å bli med på dette. Vi møttes noen ganger, og vi begynte å jobbe videre med materialet jeg hadde skrevet. 

Så i 2016 gikk jeg på den berømte store smellen, toget kom full fart i motsatt retning og slo meg rett ut. Et angsthelvete kom som julekvelden på kjerringa, og jeg brukte godt over 2 år på å komme noenlunde i balanse igjen. I den perioden jobbet jeg lite med musikk generelt. Jeg måtte gjøre mange endringer i livet mitt for å klare å finne meg selv igjen. Man klarer ikke drive frem et nytt band når man selv er en konstant berg- og dalbane. Vi plukket opp den musikalske tråden igjen i 2018, og særlig var mitt Walk The Earth Moment en 6 måneders pause hvor jeg med min bedre halvdel reiste rundt i Asia en veldig kreativ periode. Det å sitte i fred og ro under en palme og skrive musikk kan jeg nemlig anbefale til alle som ikke har prøvd det :). Jeg hadde aldri fått drevet frem dette uten Michael. Ikke bare er han en musikalsk viktig støttespiller og bidragsyter, men også en jævlig bra fyr og god kamerat som har sett meg i hele denne perioden. Det å ha folk i livet som vil en godt og ikke dømmer en kan jeg også anbefale :).

Etter at jeg kom tilbake til Norge har det vært aktivitet hele tiden, og nå plutselig er vi midt i innspillingen, The Revival er nå offisielt og blir realisert. For meg personlig er dette en stor greie og jeg veldig takknemlig for at både Mike og Tommy er med! :)."

Det er sparsommelig med musikk ennå, når kan vi vente noen smakebiter?

"Akkurat nå er vi ca. midt i innspillingen. Juli blir rolig med ferieavvikling etc. 

Som det ser ut til nå blir det vel mix i oktober en gang, og vi stresser ikke, men jobber målrettet. Vi har såpass trua på materialet at vi trolig ønsker slippe 3-4 singler før albumslipp, så dere vil nok få høre noe ferdig materiale før jul. Det må være et realistisk mål. Men kommer nok litt teasere før det."

The Revival 20 Foto Sigurd H. øyvang  (1)Og hvilke kilder til inspirasjon ligger til grunn for The Revival? Vil det ligge i landskapet vi er vant til å høre dere i?

"Om du refererer til Pagans Mind og Circus Maximus er det ikke samme gate. Ugjenkjennelig vil det jo ikke være da både Mike og jeg har en relativt gjenkjennelig signatur man ikke kommer utenom, men stilmessig vil jeg kalle dette melodisk rock/hard rock. Om det er noe som er likt våre andre band, er det vel at det vil ligge et godt håndverk bak. Forhåpentligvis vil folk tenke at dette er riktig gode låter og samtidig musikalsk interessant."

Hvorfor akkurat det navnet, The Revival?

"Det var jaggu ikke enkelt å finne navn. Vi hadde sikkert 50 navn på blokka før The Revival ble foreslått. Siden vi er et band synes jeg det er viktig at alle liker og kan stå inne for noe så viktig som et bandnavn. Det ble noen runder for å si det sånn :).

Når dette navnet først kom opp ble vi umiddelbart enige, alle likte det med en gang. Jeg synes personlig det er et godt navn på mange plan, en får en feeling av at det er noe classic rock som skal gjenoppstå. Dette er jo det vi ønsker få til. Samtidig symboliserer navnet det å reise seg igjen, noe som for meg personlig er veldig relevant. Sist men ikke minst har det en positiv klang i våre ører, vi er opptatt at vi skal fremstå jordnære og ikke så ovenpå. Vi er jo bare vanlig folk som prøver holde hodet over vannet som alle andre. Vi er pr. nå (vi blir jo flere) 3 kompiser som ønsker ha det gøy med det vi gjør og spille tøff musikk."

Jeg vet at dere spiller inn nå og søker samarbeidspartnere, selskaper, management etc., senere. Og planlagt slipp mot slutten av året. Hvor er dere i dette tankespinnet nå? Og om det ikke blir napp, slipper dere uansett? For egen regning?

"Akkurat nå er det det musikalske som står i sentrum, vi er som sagt midt i innspillingen og ønsker holde fokuset på kun det så lenge som mulig. Jeg er ikke bekymret for å ikke noen å samarbeide med, det skal vi alltids klare. He-he, jeg kan ikke tenke meg så mange andre ting som er mer kreativt dempende enn å diskutere detaljer i en kontrakt :), derfor tar vi en intens og målretta økt på det etter mixes er ferdige. Vi har allerede selskaper som er nysgjerrige, og det er vi selvfølgelig takknemlige for. Frem til det er i boks står dette for egen regning."

Hvordan ble Tommy med i bandet ? Kjente du til han, og hva har han gjort som imponerte deg nok til å trekke han inn i bandet

"Jeg kan ikke si jeg hadde god kjennskap til Tommy fra før, med unntak av at jeg hadde hørt litt Green Carnation, og samtidig har sans for Erik Faber som han har spilt med. 

Når Mike og jeg hadde materiale nok til at det kunne nærme seg innspilling, var trommeslager det første som måtte på plass. Det å prøve finne en flink fyr som også har lyst å jobbe med oss og vår musikk var jo viktig, men ikke minst det å finne en som er en bra fyr og som vil gå godt sammen med oss. 

Michael var tidlig ute med å foreslå Tommy. De hadde jobbet sammen tidligere, og hadde også sosialt knekt koden. Jeg tok da kontakt med Tommy, og vi begynte snakke litt sammen for å få et bilde av hverandre. Jeg synes alltid det er litt skummelt å ta en så viktig avgjørelse som å finne et riktig band medlem, særlig uten å ha stått så mye som 5 minutter å spilt sammen i samme rom, hehe. For det var det som skjedde. Jeg hørte litt på hva han hadde gjort før, fikk et godt inntrykk av han som person, og med Mike som sa: Han spiller så jævlig bra og er superbra fyr  tenkte jeg bare Hey Ho Lets Go. Vi inviterte Tommy til Oslo for ca. 1 år siden, han fikk da høre materialet vi hadde jobbet med, og vi hang sammen en dag og snakket om løst og fast. Det var jo ikke bare vi som skulle velge Tommy men Tommy oss. Heldigvis ville han være med! Han er perfekt for oss og har bidratt fra første dag."

Jørn Viggo, Northward. Det var et prosjekt som kom og gikk, men som det ikke har vært så mye mer fuzz rundt etterpå. Hva skjedde?

"Det ble akkurat som vi planla; vi ønsket få ut ei plate vi skrev i 2008. Den gang tenkte vi spille mye live, men nå er situasjonen annerledes. Floor Jansen har fullt opp med Nightwish og familieliv, og dette ble ferdigstilt i 2017 hvor Nightwish hadde en pause derifra. Når det er sagt ble det godt mottatt, og mange har både kjøpt og streamet albumet. Om vi tar det noe videre senere vil tiden vise. Det går ikke på lyst men prioriteringer og timing for begge 2."

Og jeg vet, det er typisk, men jeg lusker jo alltid litt i hva som skjer med Pagans Mind :).

"Tja, ståa der avhenger kanskje hvem du spør, men planen er at vi skal alle sammen møtes litt senere i sommer. Det blir i tilfelle første gang på nesten 3 år hvor alle har vært i samme rom på likt. Musikken har vi, og kvaliteten på det er jeg ikke bekymret for. Det blir å se om vi sammen med litt lavere skuldre kan gå inn i en prosess som blir en god opplevelse for alle, det er nok nøkkelen for å få det til. 

Av hva jeg vet nå er det større vilje hos alle til å ta en runde til. Det hadde ikke minst alle de lojale fansene av bandet fortjent. Det er fortsatt stor etterspørsel selv om det er over 9 år siden siste studioalbum kom ut. Det er noe vi alle ser og setter pris på."

The Revival 20 Foto Sigurd H. øyvang  (4)The Revival 20 Foto Sigurd H. øyvang  (2)