Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

The Roadkill + Poetica (Stavanger 28.11.14)

av arni sørlie

Poetica02 Roadkill03Sted: Chevys Bar

Arrangør: Fredagsliven

Javel, så var det nok en fredag, og nok av konserter å velge mellom i distriktet. Jeg føler litt at det er festivaltendenser, for jeg tuller ikke når jeg sier at det fort er 4-5 konserter å velge mellom både på fredager og lørdager nå for tiden. For meg ble valget denne kvelden lett, for Chevys hadde to band på plakaten som jeg var veldig nysgjerrig på.

Det ene bandet var The Roadkill, som jeg for ca. ett år siden så på samme scene. Det er gode minner, og jeg var spent på hvordan de hadde utviklet seg siste tiden med USA-turne og masse jobber på cv-en. Det andre var Poetica, som jeg ikke har sett før, men jeg har hørt musikken, og var spent på om de greide å levere sin teatralske sjanger live, uten at publikum mistet interessen.

Nå er Chevys en kul plass i seg selv, og det gjør ikke ting verre når man på vei ned trappen møter ansiktsmalte mennesker i storform. Vel nede var det ikke mindre kult å se at begge bandene minglet rundt blant publikum, og det iført scenebekledning. Det blir god stemning av slikt syns jeg, og det funker fjell for meg at bandmedlemmer skåler i baren, og ønsker meg en fin kveld. Det UTEN at noen visste at jeg skulle skrive denne stemningsrapporten fra kvelden.

Men konserten ja, den kom i gang til avtalt tid, og det var Poetica som skulle holde stafettpinnen første etappe. Som nevnt var jeg spent, for Poetica spiller gothrock/metal med den typiske vokalbesetningen manna- og damehals. Innen denne sjangeren skal man ha bra sterke låter, eller heftig bra show, for å holde på publikums ører og øyne. Til min store begeistring så jeg fort at Poetica visuelt har forstått det, 

Janteloven hører ikke hjemme på en scene. Jeg syns at band skal lever en pakke, med gjenkjennelse-faktor, og ego som verdensmestere. Det er mye kjekkere for publikum når det er litt show, ansiktsmaling, vel valgte klær/kostymer og litt teater blandet inn. Poetica gjorde en god jobb på mange vis, og holdt meg fokusert på scenen ganske så lenge. De fikk sin melankoli ut til publikum, og de fikk det til å bli metal når de dro på mellom vokalistenes duetter. Akkurat der må jeg nevne at mannahalsen lett kunne hatt litt mer framtredende tilstedeværelse på scenen, for det er ikke til å stikke under en stol at vokalisten ofte er frontfiguren i et band. Selve growlingen var det for mine ører lite å utsette på, tøft. At damehalsen også sang rent og kraftfult skader heller ikke bandet….og dere, metaldamer på scene som gjør jobben er frekt, det trekker! (kan jeg skrive det, YJ?) (Jepp, vi er menn :) Yj). Gleder meg til å følge bandet videre, og blir det enda mer teatralsk, med enda mer effekter live, da tenker jeg Poetica har en grei framtid på musikkscenen!!

The Roadkill var plutselig i gang, og det tok ikke mange sekundene før jeg husket hva det gikk i. The Roadkill er også et gjennomført band med identitet og helhet, digger det jeg! Musikalsk husket jeg ikke at det var så mye metal/hardrock i bandet, men det blir et pluss for meg, for hardrock og heavy metal er jo min kopp med te så det holder. The Roadkill har også sin karakteristiske ansiktsmaling, og klær som gjør at man husker dem godt etter å ha overvært en konsert. At de har holdt på en stund, og har hatt sine livejobber, er det ingen tvil om. Det kan være at de har hatt bedre kvelder rent spillemessig enn de hadde på Chevys denne kvelden, men det er nesten litt kjekt å se så erfarne band måtte jobbe litt. Ikke misforstå, konserten var knall, det er live-vennlig så det holder med The Roadkill. Ikke alt var like hardt, og når de plutselig dro Turbo Lover av Judas Priest mellom sine egne, da passet den inn som om den var bandets egen. Vokalisten må nesten nevnes, for han synger rått bra, og har en fremtreden som gjør han til en solid frontfigur, dødskule deluxe!

Jeg gleder meg til å se dem også igjen, og da kanskje på en enda større scene….kunne det vært noe? Så bandet, og ikke minst vokalisten, kunne fått utfolde seg enda mer?

Fet kveld med fet musikk, og kule folk. Men som Yngve har nevnt i andre artikler, folk må ikke sitte hjemme når vi har så mye bra band som spiller på distriktenes mange scener! Opp og hopp, kom dere på konserter, det er MYE bra der ute! 

Meld dere på sms tjenesten til Tribute, Checkpoint, Cementen og Martinique, og lik Fredagsliven og Ambolten på Facebook, så får man alt som skjer rett i fanget. Støtt de lokale aktørene og ildsjelene, vi vil ikke miste scenene, vil vi vel?

Alle foto: Einar Nysted v/Fredagsliven. Topp venstre (Poetica), topp høyre (The Roadkill), Under: Poetica, Poetica, The Roadklii, The Roadkill.

Poetica03

Poetica01

Roadkill02

Roadkill01