210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

The Rods "Brotherhood Of Metal"

av yngve

Rods 19Selskap: Steamhammer/SPV

Release: 07.06.19

Amerikanerne har holdt det gående lenge, innfrir trioen i 2019?

Jeg fulgte de bra opp til Heavier Than Thou i 86, ikke fått med meg skiva som kom i 2011, og nå sitter jeg med relativt ferske Brotherhood Of Metal, skive nummer to etter bandets aktive periode på 80-tallet.

The Rods@www

Metallen er slik vi husker de, lydbildet er bra, men jeg liker nok slik hardrock (jeg kalte det metal, men det er hardrock) litt røffere. Og musikken er veldig generell, det ligner ikke såååå mye på det The Rods jeg vokste opp med. Noe minner om Manowar og noe om Sabbath/Dio.

Cheesy cover og ditto tittel, tekstene er av typen som ikke graver voldsomt dypt. Enkelte var litt flaue. Men det har de også på cv-en fra før.

Trioen imponerer også med at det er den originale medlemsmassen som består. Vel hadde de et bytte på bass på Heavier Than Thou, men Garry var med fram til Let Them Eat Metal i 84, og kom tilbake sammen med de to andre (Candy på trommer og David på gitar/vokal) når de kjørte comeback i 2010. 

Egentlig fløt denne skiva bare gjennom sfæren når den ble avspilt. Jeg har aldri vært fan av disse enkle og litt banale tekstlinjene, og musikk som er tuftet på ganske oppbrukte løsninger. Men den gang jeg var ung gjorde bandet godt inntrykk, og Wild Dogs, liveskiva spesielt, og de to neste fungerer som et bra avtrykk i min musikalske oppvekst. Men ikke mer. Det fungerer ikke så bra det de tilbyr her idag. Men for de som liker hardrock skodd på rockelesten, og ikke har de ankepunktene jeg har nå, vil nok finne en del bra i den tunge, drivende og klisjefylte hardrocken The Rods tilbyr.

Karakteren er litt svak, men på tross av at det egentlig er ok, ga det meg så lite etter en del runder at jeg vippa den litt ned.

Og Mob Rules- og Dio-kopieringen i Louder Than Loud burde de ha oppdaget synes jeg. Vel er Davids Ronnies søskenbarn, men... Og for de som er suckere for detaljer, er jo David også med i lineup-en til Elf i sin tid.

5,5/10

Tracklist:

 1. Brotherhood Of Metal
 2. Everybody's Rockin'
 3. Smoke On The Horizon
 4. Louder Than Loud
 5. Tyrant King
 6. Party All Night
 7. Tonight We Ride
 8. 1982
 9. Hell On Earth
 10. The Devil Made Me Do It
 11. Evil In Me
 12. Crank It Up (35 Years) (bonus på lp)