Karmøygeddon 24

Theotoxin "Atramentvm"

av rune stordahl

A0802901275 16Selskap: Selvfinansiert

Release: 16.03.17

Gjennomført og svartbrent dødsbrygg fra Østerrike.

Om du liker det moderne, mørkt og hissig som et helvete kan debuten til dette nyoppstarta bandet godt sjekkes ut. At de i det hele tatt har klart å få ut ei skive mindre enn ett år etter at bandet ble dannet må sies å være smått imponerende, men jeg mistenker at materialet har blitt jobbet med over en lengre periode, mens medlemmene har vært aktive i andre band. Det fysiske produktet står ikke tilbake for noen andre utgivelser på noen områder, så hvorfor de ikke har blitt snappet opp av noen plateselskap er en tanke snodig. De har muligens ønsket å ha total kontroll selv?

Thetoxin@Facebook

Spilletiden er bare på 28 minutter, men personlig foretrekker jeg alltid kvalitet over kvantitet og vil heller ha ei kort skive som frister til gjenhør, enn ei skive som fyller de standard tre kvarterene som ikke får det til å krible like mye i hender eller føtter. Og Atramentvm er utrolig lett å snurre på repeat både tre og fire ganger før man kommer på å bytte skive.

Miks og produksjon er av den potente typen som treffer deg rett i mellomgulvet, uten at den sliter ut ørene. Materialet er ellers både velspilt, intenst og variert ,og alle instrumentene kommer tydelig frem i lydbildet, uten at noen overdøver noen andre slik jeg ser det. Det kan likevel være noen som foretrekker at trommene er litt mindre rett-i-trynet når de er på det mest hektiske blastbeat-kjøret, men personlig syns jeg det gir materialet den sylspisse brodden det trenger. Bandet har også vært fornuftige nok til å trekke en del detaljer lenger bak i lydbildet, så mer aktiv og fokusert lytting (f.eks via hodetelefoner) gir også utteling og lenger levetid for skiva.

En no-brainer hvis du liker velprodusert og aggressiv Blackened Death Metal i samme gate som f.eks Behemoth og Belphegor.

7/10

Tracklist:

  1. Devoured by Sin
  2. I am Godless
  3. My Harlot 
  4. Into the Depths
  5. Pontius Pilatus (Bringer of Death)
  6. They begged... 
  7. Anneliese