H Madd

Tonic Breed "Install Memory"

av yngve

Tonic Breed 18Selskap: Rob Mules

Release: 14.09.18

Thrash så det holder, Tonic Breed imponerer med sin nye ep.

Dette er thrash man ikke hører så mye av for tiden., Dette er thrash som låter som Metallica, uten at det er lett å plukke en tidsperiode hos amerikanerne. Også bay area-thrashen kommer kjapt opp som en referanse, og den bølgen husker jeg svært godt. 

Tonic Breed@Facebook

Tonic Breed er nok et streitere thrashband enn det jeg personlig favoriserer, men de har en utrolig proff angrepsvinkel, flott arrangerte låter og en produksjon som virkelig gjør det hele en tjeneste.

De tjener mye på gitarlyden, som er midt i blinken, og på hvordan de driver på i de kjappe partiene.Også vekslingen mellom groove og driv funker veldig bra. Slike variasjoner er alltid et pluss.

Av de fem låtene (jeg har ikke hørt på livesporene, av en eller annen grunn, begge er hentet fra forrige utgivelse fra 2014, Outsold ) er det tittelsporet som hersker. Coveren av Overkill (Motörhead) gjord lite for meg, men et par av de egne låtene var svært bra. 

Det er ikke så mye mer å si, det er thrash, det er bra lyd, det er en sterk ep, det er ikke så teknisk thrash som jeg personlig liker best, det er proffe greier, dette bør du sjekke ut.

Tonic Breed@www

Tittellåten alene er nok et poeng opp, men snittet ble:

7,5/10

Tracklist:

  1. Crypto Knight
  2. Install Memory
  3. Don't Panic!
  4. Overkill
  5. Mummy Dust
  6. Bad Company (live 2018)
  7. Blackened Mind (live 2017)