Karmøygeddon 24

Tonic Breed "Outsold"

av yngve

OutsoldSelskap: Private

Release: 2014

Med en synthintro framført og lagd av Andreas Nergard, god kjent i det nasjonale metalmiljøet vil jeg tro, starter Tonic Breed opp sin thrashmetal-agenda.

Var det så kult sist? Dette minner meg om en del av banda jeg likte på begynnelsen av 90-tallet, til og med noe av et som kom på slutten av dekaden før. Tøylet thrash med vekt på melodier og kraft, litt i gata for eksempel Forbidden kjørte. Men dette er ikke Forbidden, bare så det er klart. Tonic Breed har et stykke å gå før de er der, men de har veldig mye på stell på Outsold.

Dette er for dere som liker thrash med detaljer og litt klasse, spesielt gitarene gjør seg bra. Flere av riffene og melodiene er kjempebra! Sjekk bare de par første.

Tonic Breed@Facebook

Når vi kommer til Bad Company  (som bandet valgte å lage video av, se under) og Blackened Mind (som var skivas første singel), faller jeg litt av, der er de litt rolige og tilbakeholdne synes jeg. Merkelig at min smak og bandets prioriteringer er så forskjellige :).Men de inntar rollen som frekke fyrer når tittelkuttet kommer. Her er vi tilbake i et landskap som Equinox beveget seg litt i. Og det liker vi.

Rebellious Tendencies er fet, det er også neste ut, den instrumentale Boregaard. Begge disse ruler. Også avslutningen med There's Just One Escape er knall, faktisk svinekul. Dette er thrash med feite biter power, de balanserer hele tiden bra og har vel kun disse par låtene nevnt over som svakheter for min del. 

Jeg skal ikke glemme rytmeseksjonen, den jobber også fortreffelig. Vokalen er bra, men som mange av banda i tidsrommet jeg var innom, har Tonic Breed noe å gå på. Men sidestiller vi denne norske gjengen med banda som gjorde og gjør det stort innen sjangeren, er det ofte slik, det er slik det skal være 

Nei, jeg må si meg svært fornøyd med denne, jeg hadde ikke sett for meg at Tonic Breed skulle hoste opp en såpass spennende sak. Med et par feilskjær i låtavdelingen blir det ikke toppscore, men jeg synes de fortjener en sykt sterk syver. 

7,5/10

Tracklist: 

  1. Strife
  2. Fifth Estate
  3. Bad Company
  4. Blackened Mind
  5. Outsold
  6. Rebellious Tendencies
  7. Borregaard
  8. There's Just One Escape