Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Tons Of Rock satser friskt

av yngve

16378 459128007563775 4629980499295871395 NSiden festivalen allerede har begynt å røre på seg i forbindelse med neste års arrangement, tok jeg like godt en prat med Mads, som svarte kjapt og velvillig på mine spørsmål. 

Vi leser at tilbakemeldingene fra publikum, og sikkert band, var veldig bra etter årets utgave av Tons of Rock, var dette hovedgrunnen til at dere valgte å fortsette? For det manglet bittelitt når det gjeldt oppmøte?

"Ja, det var helt klart en sterk faktor. Slayer hadde jo ikke lyst til å dra. Vi skjønte at vi hadde truffet med arena og profil allerede under festivalen, og at ting fungerte stort sett som det skulle, selv om det var første år, og noen barnesykdommer må man regne med. Vi er veldig fornøyde med årets oppmøte, og årets billettsalg var ikke med i diskusjonen for om vi skulle fortsette eller ikke."

Det er fryktelig modig å stupe ut i den størrelsesordenen dere gjorde med debuten, det er vel ingen tilsvarende her til lands foruten Blasfest i Bergen. Var dere aldri litt skjelvene? Litt rar følelse i magen?

"Det er selvfølgelig spennende å starte noe nytt, men vi har mange års erfaring i bransjen. Vi så helt klart at det var et vakuum i Norge når det kom til en sommerfestival med fokus på rock, hardrock og metal. Magefølelsen har hele tiden vært god, og den er enda bedre nå som vi har lagt ut neste års festival. Særlig når vi får så mange kick ass tilbakemeldinger, og at billettsalget allerede er godt i gang."

Kjøp billetter/pass HER.

Tons Of Rock@Facebook

Det tar tid å bygge opp et arrangement, og man må kanskje forvente at det er litt graving og grøfting i de første årene. Men, det er allikevel store pengesummer i omløp, hadde dere midler til å tåle 2014? Det er jo helt selvfølgelig bra å ha en kar som Bjørge på laget :)

"Vi kommenterer ikke økonomi. Festival er jo, som alle sier, en risikosport, og her gjelder det bare å herme etter Gene Simmons; å ha tunga rett i munnen."

Det foreligger ingen band til neste års arrangement ennå, når vil dere slippe de første?

"Bookingen er godt i gang, og litt avhengig av fremdriften her, ser det ut som vi gjør første slipp i oktober. Vi har kule ting på gang allerede, og vi er overbevist om at Tons of Rock 2015 blir en høydare, akkurat som årets festival."

Og vil lineup-en bli like bra? Eller kanskje bedre?

"Man må jo alltids forsøke å overgå året før når man driver festival, men vi har god tid. Vi trenger ikke å bli størst mulig på kortest mulig tid, vi har tenkt til å bygge stein for stein på Fredriksten Festning. Pun intended."

Mange festivaler sliter med gjenbruk, og ender opp med å hanke inn band som slipper skiver, som er aktuelle. Tons Of Rock er vel strengt tatt den festivalen som er bredest i sjangerfokus, dere kan jo ha alt fra den softeste hardrock til extreme og svarte saker. Var dette en del av slagplanen når Tons Of Rocks grunnmur ble lagt? Å ikke male seg inn i et hjørne?

"Når vi beveger oss innen den sjangeren vi gjør, vil det alltid være en del gamle klassikere vi ønsker til festivalen, men utfordringen her er jo å finne balansen mellom gamle ikoner og friske nykommere. Det første bandet vi satte opp på ønskelista vår da vi startet festivalen, var jo Slayer, og der traff vi bra. Vi tar alt fra classic rock til den svarteste metallen vi, så lenge det er fett og at bandene leverer bra live."

I pressemeldingen som kom nylig, var det bare pris til festivalområdet og omgivelsene. Dere var heldige med været, var dere ikke? Og hva trakk folk og band fram som fungerende når det gjaldt fasilitetene?

"Været var meget bra under årets festival og det er vi jo veldig glade for. Folk flest har jo trukket frem Fredriksten Festning som en helt unik festivalarena, og det gjelder både for publikum, presse og artister. At campen ligger kun 2 minutters gange unna festivalområdet, og at scenene ligger såpass tett, gjør logistikken enkel for folk.

Vi unngikk køer ved toalettene og ølbodene, noe jeg tror folk var veldig glade for. Jeg tror folk stort sett var fornøyde, men det er helt klart ting vi skal gjøre bedre til neste år. Det hjelper å ha en festival under beltet."

Siden det fortsatt ikke har kommet på plass noen band på plakaten ennå, slår vi fast at årets festival var en suksess når det gjaldt feedback, og at det garantert kunne ha kommet flere folk. Heavymetal.no krysser fingrene for at det går så det suser i 2015, og ønsker dere alle lykke til med planlegging og gjennomføring. Forhåpentligvis klaffer min herlige nattevakt-turnus slik at jeg klarer å slepe meg opp til Halden for å sjekke ståa :).

***

1497676 458935740916335 5656601627332936446 NJeg tar med denne infoen om campen også, sikkert greit å lese gjennom. 

Foto camp: Geir Hareide Andersen

"Det blir en ny mulighet for hole in one på Tons of Rock 2015, OM DET ER LOV Å SI! Nok en gang blir golfbanen festivalcamp, og i og med at vi har litt bedre tid på oss denne gangen, vil det bli smidigere og mer tilrettelagt med innsjekk denne gangen. Her kommer de kalde fakta om camping;

Campingen åpner torsdag 18. juni kl. 11:00.

Campingplassen ligger oppe ved festningen, helt inntil festivalområdet.

Alle priser gjelder for hele helgen. Det selges ikke dagspass til campen.

  • Personbillett: 300,- per pers.
  • Teltplass: kr 200,- (gjelder kun med fremvist personbillett)
  • Bobil/buss/campingvogn: kr 300,-. (gjelder kun med fremvist personbillett)
  • Parkering av bil: kr 100,- per døgn. Parkering vil ha 24t streifvakt, men verdisaker bør uansett tas med! NB: Kun kontakt betaling ved parkering.
  • Tilkobling strøm til bobil/buss kr 200,- per døgn. Dette bestilles og betales ved adkomst.

Det vil av sikkerhetsmessige årsaker ikke bli akseptert å fylle opp telt/bobil med personer. Vaktmannskap vil hele tiden passe på at dette overholdes.

ALLE har ansvar for eget søppel! Det vil være tilgjengelig søppeldunker og containere. Leid plass skal være ryddet etter bruk! ALLE som bor på tildelt campplass vil være registrert ved innsjekk, og samtlige personer på et leid område som forlates forsøplet, vil få tilsendt faktura for opprydding, og bli nektet plass neste år.

NB: Utsjekk fra campen er 13:00, søndag 21. juni.

1 teltplass måler 3,5×3,5. Har man større telt, må man leie flere plasser. Velger man å etablere et fellesområde mellom 2 telt, skal dette betales for som en teltplass.

Campingen er kun for de som også har pass til festivalen.
Kun gyldig legitimasjon. Alt dette av hensyn til sikkerheten.

Kvittering for betalt camping MÅ medbringes.
Campingen har 18 års aldersgrense.
Vi kan ikke ta ansvar for personer som er under myndig alder. Unntaket fra regelen er om det kan
dokumenteres at barn er med forelder.
Det er ikke tilgjengelig strøm på teltcamp.
Det vil komme ladestasjoner for mobil, ipad, etc.

Det er TOTALT ILDFORBUD på campingplassen (alle griller, inkl. engangsgriller,…).
Ingen husdyr. Ingen sofaer og andre store møbler. Campingmøbler er greit.

Store stereoanlegg (m/ aggregat) blir ikke akseptert.
Normalt store bærbare stereoer på batteri er ok.
Kart over området vil komme etterhvert
Ta hensyn til hverandre! Ta vare på hverandre!

Mat på Campen

Det er fullt lovlig å ta med egen mat og drikke på festivalcampen. Men INGEN oppvarming fra åpen flamme (diverse griller,…). Det er IKKE lov å ta med matpakker eller drikke inn på festivalområdet. Det er plenty av god mat og drikke på festivalområdet."