Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Tons Of Rock, tre band sluppet idag

av yngve

10469327 10152668350380269 4733612845429756851 NDette bli kun en kort beskjed da jeg ikke hadde tid til å editere akkurat nå, men for å ihvertfall avsløre banda som ble sluppet idag; 

 • Mayhem
 • Aura Noir
 • Nifelheim

***

Nyhet fra 27.12.14:

Haldenfestivalen slo inn fire nye band på plakaten idag, klikk deg inn for å sjekke.

Firkløveren som limes på lineup-en er TriosphereSupernova Downtown, Niterain og Dunderbeist. Tusen tall til Stian@TOR for tips :).

***

Oppdatert lineup ser da slik ut:

 • Artch
 • Aura Noir
 • Backyard Babies
 • Bömbers
 • Dum Dum Boys
 • Dunderbeist
 • Eluveitie
 • Enforcer
 • Gojira
 • Ihsahn
 • Kreator
 • Mayhem
 • Nifelheim
 • Niterain
 • Opeth
 • Pagan's Mind
 • Parkway Drive
 • Planet Mastergod
 • Seigmen
 • Supernova Downtown
 • Testament
 • Tribulation
 • Triosphere
 • Twisted Sister
 • Venom
 • Bombers2.1411043242Nyhet fra 24.12.14:

  I dag slipper festivalen et coverband, eller et tributeband, Bömbers inntar scenen på Tons Of Rock til sommeren. Alright! Og hva er vel bedre å slippe dette bandet når det er Lemmys bursdag?

  Bömbers@Facebook

  ***

  Nyhet fra 19.12.14:

  Festivalen slipper band, Heavymetal.no er selvsagt med i svingene. I dag er stoppestedet Australia.

  Bandet som kom på plass idag er Parkway Drive.

  "Som de selv sier: Black Sabbath fant opp heavy metal. Australia svarte med AC/DC. Dagens generasjon unge har opplevd den nye bølgen av heavy metal, med Killswitch Engage, As I Lay Dying, etc. Australia svarte med Parkway Drive. Med sin blanding av svensk death metal, tradisjonell heavy metal og hardcore har sjangeren metalcore raskt vokst til å bli en av de mest suksessfulle undersjangerene i rock, og Parkway Drive har i løpet av en drøy tiårsperiode jobbet seg opp til det absolutte toppsjiktet i scenen.

  Pwd 01

  Parkway Drive headliner verdensturneer og tar de største festivalene som Bloodstock og Download med storm gang etter gang. Her i Norge har de måttet flytte konsertene sine fra John Dee til Sentrum Scene, noe som forteller litt om fotfestet de har fått også her.

  Nå skal de beære oss med et besøk på Tons of Rock, og der vi allerede har levert toppnavn i sjangere som heavy metal, thrash metal, rock og black metal, føyer vi nå et av toppnavnene i metalcore til listen."

  ***

  Bandslipp fra 16.12.14:

  255444 10151178672143377 1499421035 N

  Bandet som har kommet seg på plakaten til Haldenfestivalen er svenske Backyard Babies, noe som betyr at de som liker drivende hardrock med litt punk glatt kan begynne å digge på forskudd :).

  Tons Of Rock@Facebook

  ***

  Nyhet fra 10.12.14:

  Eluveitie@Facebook

  Folkmetal-bandet er aktuelle med albumet Origins, som kom i butikkene 1. august i år, via Nuclear Blast. Med plenty av instrumenter og medlemmer, musikk som fenger og driver, bør dette bli en fet opplevelse på festningen i Halden neste sommer.

  Pressemelding fra sjefen sjøl, Svein Bjørge: "

  "Folkmetal har de siste par tiårene virkelig modnet, og blant hovedaktørene i sjangeren finner vi nå sveitsiske Eluveitie som til daglig opererer under vingene til metalflaggskipet Nuclear Blast. Det åtte mann store orkesteret benytter et vell av folkemusikkinstrumenter og –toner som sammen med tradisjonell metal skaper en unik sound og stemning. Fans i hele verden omfavner Eluveitie nærmest uten sidestykke, og bandet har allerede rukket å besøke Norge til stor jubel tidligere. Nå har turen kommet til Fredriksten Festning og Tons of Rock!"

  ***

  Nyhet fra 03.12.14: Dum Dum, Boys

  Bandet har et godt liverykte, og har, til tross for å ikke inkludere meg i fanbasen, mange fans innen hardrockmiljøet. Her er en piece festivalen sendte over, takk Stian!

  "Vi har vel alle hørt om De fire store i norsk rock. Det største og mest stabile av de alle er kanskje trønderne i DumDum Boys, som når de står på scenen på Fredriksten Festning neste sommer feirer 30 år siden de startet. Det vil si, om man legger til forgjengeren Wannskrækk, snakker vi 36 år siden gutta begynte å kaste rundt seg med råe riff og catchy melodier.

  Ti album i bagen er imponerende nok i seg selv, men om man legger til at seks av de har toppet salgslistene i Norge, er det intet mindre enn enestående! DumDum Boys har turnert land og strand rundt i flere tiår, og spilt det som finnes av festivaler og klubber. En av Midt-Norges større festivaler Pstereo er til og med oppkalt etter et album av bandet. Spellemannspriser, hedersbetegnelser, æresbevisninger og spesialinvitasjoner er det for mange av til å begynne å ramse opp.

  Og det som gjør det ekstra moro å ha et band som DumDum Boys på besøk, er selvsagt at de ikke bare lever på gamle bragder og slagere som Splitter Pine og Metallic Hvit, men de har evnet å fornye seg og holde seg aktuelle. Alle de tre platene som er gitt ut på 2000-tallet har toppet listene, og nyere låter som Enhjørning er neppe ukjent for noen blant rockepublikumet i Norge.

  Så det er nok en gang med stor glede og stolthet vi legger til et band i et allerede sterkt felt bestående av band som Seigmen, Twisted Sister, Venom, Opeth, Gojira, Testament og Kreator, når vi nå ønsker Prepple og resten av DumDum Boys velkomne til Tons of Rock 2015!

  Svein Bjørge, festivalsjef."

  ***

  Nyhet fra 02.12.14 - Gojira:

  "Dette er det MANGE som har ønsket seg, og da er vi ekstra glade for å innfri. Franskmennene har etter hvert bygget seg et nærmest plettfritt rykte som et av verdens beste liveband, og de har turnert med band som Metallica, Lamb of God og vårt eget Kvelertak. I forkant av Tons of Rock 2015 kommer Gojira med nytt album, og vi blir første stopp i Norge i 2015. Vi gleder oss, og det bør dere også gjøre, for dette er krutt på scenen!"

  ***

  Images

  Nyhet fra 21.11.14 - Twisted Sister:

  "Hvis du skal slå sammen MTV og hardrock, er det ett band som skiller seg ut, og som var milevis over og foran alle de andre. Med landeplager og videohits som I Wanna Rock og We’re Not Gonna Take It er det INGEN som ikke har en viss kjennskap til New York-bandet med Dee Snider i spissen. Selv om de var svært outrerte i uttrykket, så var låtene så ultrakommersielt fengende at de slo an og fortsatt spilles i all type radio, fra P3 til P1.

  Nå har vi gleden av å presentere legendene til Tons of Rock 2015, som eneste norske arrangør! Twisted Sister står øverst på plakatene til hvlken som helst festival i verden, og velger noen utvalgte festivaler å spille hvert år. Sammen med allerede annonserte band som Venom, Testament, Opeth, Kreator, Seigmen og Pagan’s Mind skal de utgjøre en bred og ikke minst vanvittig bra plakat til Norges desidert beste rock- og metalfest på Fredriksten Festning i juni 2015!

  Svein Bjørge, festivalsjef

  ***

  Tidligere nyhet:

  Sakset: "I 2015 har Mikael Åkerfeldt holdt Opeth gående i 25 år, uten kompromisser, men med stadig voksende nedslagsfelt og tilhengerskare. Som en anerkjent musikkhistoriker og platesamler har han trukket flere og fjernere referanser inn i Opeth, noe som har resultert i en unik og grensesprengende dans mellom death metal og klassisk progrock. Album som Blackwater Park, Still Life og den etter hvert så klassiske debuten Orchid er klassikere innen svensk death metal, mens nyere album som Heritage og årets Pale Communion har markert modningen Åkerfeldt og Opeth har gjennomgått musikalsk i retning av melodiøs prog."

  ***