Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Triple Thrash Treat (Oslo, 08.02.20)

av yngve

Death Angel Oslo 080220 Fotograf Andrea Chirulescu

Bilde: Death Angel

Bilder er lånt av Andrea Chirulescu, som knipset på vegne av Eternal Terror. Tusen takk til henne for lån!!!

Du sjekker flere bilder her:

Exodus, Testament og Death Angel; hallo liksom, hva kunne gå feil? Jeg hadde som vanlig andre band jeg kunne tenkt meg å ha sett, og selvsagt er det ting å plukke på, men akkurat denne kvelden ble rett og slett en killer.

For det første, utsolgt Rockefeller er gull for band og venue, men for ihvertfall meg betyr det en litt krampaktig pølsestapping, og alt avhengig av hvor man fikk plass avgjorde hvordan opplevelsen var. Jeg fikk en spot på galleriet, hvor det var litt fram og tilbake om jeg fikk stangplass eller måtte se mellom folk, men jeg fikk med meg alt, og hadde tidvis en flott utsikt, hvor jeg blant annet kunne følge med trommeguru Hoglan i Testament slag for slag. 

Testament avsluttet kvelden med å levere en knall gig. Jeg er så mye mer glad i å se et slikt band upfront enn langt borte på en stor scene. Man får en bedre kobling til bandet, og det så man absolutt i kveld, hvor alle tre banda klarte å holde publikum i bevegelse, og det fra en levlig avstand. Testament var mulig det bandet som i snitt hadde minst kaos i salen, men på noen låter var det jammen meg greit å stå på galleriet, ha-ha. Jeg liker liv og røre, men mest av alt vil jeg se ALT og høre ALT, jeg er der 100% for musikken og konserten, ikke festing eller et behov for å få ut aggresjon. Og i motsetning til mange som var der, tror jeg nok jeg gikk derfra med en hakket bedre oversikt på alt som skjedde på scenen ;). Jeg fikk faktisk tittelen Soberman av en kar bak meg, som var totalt satt ut av at noen kunne være på en slik konsert uten å drikke øl :).

Vi fikk smake på den nye låten Night Of The Witch, som var ok, men hvor man så at bandet ikke var helt sikre på gangen. Det var überfett å se Peterson og Hoglan stå og finne ut når man skulle skifte over til neste riff et par ganger, at de også er dødelige. 

Det jeg likte veldig godt var at de hadde endret litt på setlisten i forhold til hva de spilte av eldre saker. Det er ikke så lenge siden jeg så de, og da er det kult å slippe Souls Of Black for eksempel. Det er slik band bør være mye flinkere til når de spiller ofte. Men Over The Wall med Exodus-vokalist Souza (og tidligere frontfigur i bandet når de het The Legacy) på gjestevokal var kul. Også Diciples Of The Watch regjerte, som den vanligvis gjør. Jeg fikk nytt syn på Brotherhood-låten, og slo fast at a) Hoglan og Steves potensiale blir litt tøylet i Testament, og b) det beste med denne konserten, og alle andre konserter med Testament med denne lineup-en, er å slå fast at rytmeseksjonen utgjøres av to tidligere Deathmedlemmer. 

Testament Oslo 080220 Fotograf Andrea Chirulescu

Bilde: Testament

Exodus er et band jeg egentlig aldri har likt så godt. I starten var de kule, rå og sykt hissige, så dabbet det av, og har vært et band jeg ikke har fulgt tettere enn å se de live noe og hørt gjennom skivene etterhvert som de har kommet. Bonded By Blood er og blir bautaen for meg, og tittellåten der ble bad ass brutalt framført på Rockefeller!! Folk er generelt uenige med min holding til Exodus, men for meg blir de litt primale og kjedelige over tid. Men alt det de mangler der tar de igjen i brutal galskap.

Og trommeslager Tom Hunting gjorde konserten for meg. Gary Holt er tilbake, jada, Souza skriker bra og framstår som en hybrid av en Chihuahua, Doberman og Udo, jada, men det Tom gjennomførte stod til gull! Man kan kjøre så mye blast og teknikker man bare vil, men den jobben var så rå og metal at de fleste ikke ville ha holdt ut så lenge. 

Men, alle tre banda var rå, og Exodus framførte et knippe låter som rett og slett skamslo publikumet. Helt utrolig rått. Og avslutningen med Strike Of The Beast, makan, snakker om å fortsette med å slå mens man ligger nede! Den er like rå som den var når den kom. Og som sist, når jeg ser Lee på gitar, tenker jeg hvor fett det hadde vært å sett geniale Heathen live. Mange vet ikke at han kommer derfra. Eller at han var del av Die Krupps :).

Exodus Oslo 080220 Fotograf Andrea Chirulescu

Bilde: Exodus

Death Angles to første skiver er blant mitt thrashgull. Testaments debut også. Og slikt sett var det Death Angel jeg gledet meg mest til. Jeg har bommet to ganger på de i Oslo, dette var første gang jeg så de. Tonene og riffingene i Voracious Souls lever fortsatt godt i systemet, de gjør like godt nå som når skiva kom. Og ikke minst videoen, som rullet over tv-skjermen før internettet kom og røska alle inn i apatien ;). 

Et par av låtene, jeg er ikke så kjent med det nyere som jeg burde, var litt så som så. Konserten under ett var svært bra, og spesielt riffingen, gitaristene. Mark på vokal holder seg godt, og leverer varene. Med tanke på at denne gjengen har kjørt løpet like lenge som mange av de mer kjente thrashbanda, vil jeg påstå at Death Angels plass i historien muligens burde løftes opp et par hakk. 

Litt supportlyd preget konserten, men det var vel å forvente. Bassisten var knall, ikke tvil om at han hadde Cliff Burton som forbilde ;). En glad gjeng, spillegleden var like bra på alle banda, med Death Angel var kanskje hakket mer ydmyke ovenfor det å være den av denne pakken. 

En knallbooking fra Rockefellergjengen, og solid salg allerede i fjor høst når den ble annonsert. Dette vil vi har mere av! Hva med å kjøre et stort band på topp, og Heathen og Flotsam under? Da hadde jeg måtte dra med meg smekke på tur. Takk til Andreas og Rockefeller for at jeg fikk komme! Og takk til publikum for å fylle opp og lage et så bra liv for banda!!