Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Trisectum "Sludge"

av yngve

Trisectum 23Selskap: Private

Release: 07.10.22

Thrash med riffdriv og en smak av 90-tallet.

Bandet, som er fra Hamarområdet, drar på med energisk thrash i kombinasjon med midtempoløsninger. Riffene minner om det en del band fyrte av når jeg vokste opp, på en måte er det et band som spiller metal som ikke er så vanlig i dag. 

Vokalen er også tidstypisk fra den gang, og den har noe av den samme svakheten som mange av gruppene den gang. Den er mer mot en ropende form, og mangler litt trøkk. Melodiene tar de igjen i en del av finessene fra gitaristene, mens rytmeseksjonen ligger og dytter på. Det er gjort plass til variasjon også, som man hører i låten under her, der man veksler inn tyngde og legger seg bakpå. Det er superviktig i denne slags metal, og i andre former også, å variere.

Trisectum@Facebook

Produksjonen er bra, men som vanlig er den bedritne lyden på Youtube en skam når man sitter foran en pc og bytter på å høre filene og videoklippet som skulle legges inn her. Det er bare å oppfordrer til å sjekke ut andre steder, klikk HER

Tittelkuttet viser at de også lager låter som ikke bare drypper riff og groove, her er det litt progressive øyeblikk og en del tøffe detaljer og melodisk føring. 

Jeg vil kanskje trekke fram vokalen som det elementet som holder disse litt tilbake, men det har også en sjarm for meg siden jeg er, host, litt eldre, og vokste opp med band som lå her stemmemessig. Men kanskje prøve å finne en dypere brodd? 

Åpningen på Walk Away var fet, jeg liker den thrashriffingen godt. 

Alt i alt fire låter som viser et band som tilbyr noe litt annerledes i 2023, eller i 2002, siden denne kom ut i fjor høst. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Release
  2. Sludge
  3. Written Lie
  4. Walk Away