Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Tygers Of Pan Tang "Bloodlines"

av yngve

Tygers 23Selskap: Mighty Music

Release: 05.05.23

Engelskmennene graver i arv og gener.

Tygers Of Pan Tang@www

Jeg har på en måte et forhold til bandet fra min barndom og oppvekst, det er nok litt sementert. Dette de presenterer her og på noe av det materialet vi har fått de siste årene er langt fra det jeg forbinder med tigrene. Det er derfor avgjørende, som det var med Tank når de fikk Doogie på vokal og skiftet stil, å se det som noe eget, noe nytt. 

Og isolert er Bloodlines prima, det er en stemningsskapende og frisk skive, med hardrock som låter friskt. Gode arrangementer, bra lyd, fin fin vokal. Og på mange måter et bedre band og skive nå enn mye av det de slapp i den klassiske tiden. 

Grunnen til at denne har ligget en god tid før jeg skrev av notatene og konkluderte, var at jeg aldri kom i mål. Men låtene holdt hele veien, det skal de ha. Det er en sterk skive. Det er bare mismatch mellom logo og innhold som kanskje lå og gnisset litt. Klarer du å fristille deg fra det, som jeg gjorde helt på tampen her, er Bloodlines en melodisk tungrocker som ikke står tilbake fra lignende band i sjangerne. Og de låter mulig litt mer moderne enn oldschool her. Litt 90-talls hardrock ala Gotthard, Skid Row etc. Og litt nyere greier som Leverage.

Nå har det vært en del variasjon i lineup-en her, Rob er jo eneste originale i dag, han var ikke med når bandet kom sammen på midten av 80-tallet, det var heller ikke tidligere vokalist Jess Cox. Disse to hadde et band sammen den gang som het Tyger Tyger. I dag er Jess Cox aktiv i en alternativ sfære med Jess Cox Tygers Of Pang Tang. Jeg har sikkert glemt masse historikk, og det er ikke så interessant for alle heller, men Rob er altså med i dag, og Jess driver med sitt alternativ. 

En sterk skive, isolert som nevnt, og de har vært flinke med coverarten denne gangen. Et mektig skue!

7,5/10 (sterk)

Tracklist:

  1. Edge Of The World
  2. In My Blood
  3. Fire On The Horizon
  4. Light Of Hope
  5. Back For Good
  6. Taste Of Love
  7. Kiss The Sky
  8. Believe
  9. A New Heartbeat
  10. Making All The Rules