210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Underwing "Kaela Upsweep"

av yngve

16722728 748799418622230 1443779414907415917 OSelskap: Pinecone Records

Release: 20.05.17

Nevrotisk, vakkert og rett og slett flott musikk.

Kvartetten fra Arendal er i likhet med Vorbid sterke bevis på at det kommer fete saker fra små byer. Om det at banda henger sammen, øver i samme miljø, har noe å si på at begge disse rocker vet jeg ikke, men det er mulig det er en sammenheng. Vorbid thrasher, Underwing er i et ganske annerledes musikalsk landskap, men fortsatt med en lignende genuinitet og med evnen til å bruke fordums musikk i brygget og framstå som særegne. 

Underwing@Facebook

Hovednerven er vokalist Enyeto, som rett og slett tilfører så mye at jeg er redd bandet ikke hadde blitt så fett uten, eller med en annen vokalist. Men, det som er så fett her er at musikken under Enyeto også stemmer - det er veldig lite som ikke er bra. Det som virkelig slår beina under på meg er disse stemningsfulle, malende og hypnotiserende riffene som legger et fantastisk teppe for vokalen. 

Jeg har sett noen giger, og må si at etter at skiva kom i hus (takk!) ble totalopplevelsen elevert flere hakk. Noen band er fete på scenen, men svikter litt på skive, og vice versa - Underwing har ikke dette problemet. Jeg så de live tre ganger tror jeg før jeg hørte skiva, og fra å like de bra ble det etter mange runder med Kaela en dobling, om ikke tripling, av min elsk til bandets følelsesladde stonerrock.

Og det aller beste er at de har vett til å sy inn litt metal i det hele. Om det er trommene til tidligere Seventh-trommis Joachim som er hovedgrunnen vet jeg ikke, men jeg elsker at han sitter der bak og ikke lar seg friste til å bli totalt stonerhue - at han durer på og lar Underwings vinger slå bredere og hardere.

Tittelkuttet, Kaela, er så bra at jeg er fristet til å trekke det litt til side og gi det en nær toppkarakter. Den låten er så kanon, og med en slik nerve, at det går kaldt nedover ryggen på meg hver gang. 

Totalt er denne utgivelsen en som, om bandet spiller sine kort riktig, vil kunne sørge for at heisen går helt opp - og siden de som nevnt også funker så bra live, er dette en sjelden kombinasjon som jeg tror vil gjøre Underwing til et stort navn om alt klaffer.

Prima folkens, dere har rett og slett satt Arendal på kartet sammen med Vorbid som en rockeby igjen! 

Støtt opp og kjøp skiva, dette er noe du vil bli glad i. Nå har ikke bandet lagt ut tittelkuttet, mulig med en baktanke, men sjekk ut Sunless Seed under her, og merk deg drivet, føringen på den lett såre og smånevrotiske tonen i vokalen, og kos deg. 

8,5/10

Tracklist:

  1. Sunless Seed
  2. Reaper
  3. Kaela
  4. Paragorn
  5. Pay In Silver