Karmøygeddon 23 B

Urban Steam "Under Concrete"

av yngve

UrbansteamSelskap: Red Cat Records

Release: 18.05.18

Romabandet kjører på med progressive rock.

Urban Steam@Facebook

Det må jeg si, dette bandet var rart. Ikke musikken, men måten det åpnet seg på. Først hørte jeg et band som varm uten å mene noe stygt, typisk italiensk band. Det kommer en del mediokert derfra, men etterhvert ble jeg venner med bandet. Og vokalen er en av styrkene, den benyttes så kløktig i hvordan disse fete små oppturene ikke dominerer hele tiden. 

Produksjonen er bra, men uten den bånnen jeg personlig liker. Slik musikk dog, progressiv rock, har en del detaljer og overlever manko på tunge sko. Men kanskje et hakk kraftigere trommelyd neste gang?

Låtene er detaljerte, det er mye teknikk her, ørlite jazza, men i hovedsak er dette progrock selv om jeg hører at medlemmene kanskje hører mer på musikk som er lokalisert utenfor metalsjiktet. Om det betyr noe.

Flinke folk, ikke låter som jeg ville ha klart å plukke ut til singler, et album som krever litt men som har mye snacks å by på. Jeg var usikker på om det var en syver, men heller en svak syver enn en sterk seks og en halv vil jeg tro. Enkelte av låtene var litt pusete, men det var i overvekt med bra saker her.

7/10

Tracklist:

  1. Storm
  2. They Live
  3. Soul
  4. Under Concrete
  5. Cross The Line
  6. City Lights
  7. Wake Up
  8. Years