Karmøygeddon 24

Uriah Heep "Outsider"

av yngve

Outsider 27217765 FrntlSelskap: Frontiers

Release: 06.06.14

Uriah Heep, smak på navnet. Hva tenker du når du hører det? 

Jeg får umiddelbart opp Byron og klassikere som Gypsy og Easy Livin. Det finnes sikkert de som følger bandet i tykt og tynt nå for tiden, og har masse godt å si om skivene som har kommet etter High And Mighty, den siste Byron tok del i. Jeg er også relativt ok fan av oppfølgeren til David, Lawton, men det blir aldri det samme for min del. Jeg er ofte skeptisk når gamlinger som dette slipper album, og i de fleste tilfellene er det album som går inn i glemselen ganske fort. Noen unntak er det, Outsider er så langt i faresonen. 

Flere av låtene holder helt klart mål, spesielt når de er litt uptempo og når Hammondet legger igjen svartrøyken. Det kan virke som om de har skjønt at det er avgjørende med litt fart og spenning, og når de er i dette hjørnet fungerer det ganske så greit. 

Uriah Heep@www

De mangler de helt store låtene, men under avspillingen var jeg godt fornøyd med det meste. At dette vil bli et album som bare ender opp som en fotnote for de fleste er jeg ikke tvil om, noe som er litt synd. Om denne hadde kommet for en del år siden, la oss si tidlig på 80-tallet, hadde den nok hatt en grei plass i hjertet til mange. Nå tror jeg nok det blir en skive som representerer bandet i 2014, og som de nok vil spille litt fra, men utover det er jeg litt redd for at de kvalitetene som er her vil bli oversett. 

Uriah Heep@Facebook

Ca. halvparten av sangene er fete, resten var litt bob-bob. Vokalen til Bernie Shaw ditto, noe var kult mens noe var greit nok. Og de som er fan av statistikk ser kanskje at Shaw har vært med siden 89 og faktisk lagt vokal på en skive mindre enn Byron. Dog, Byron klarte 8 skiver på seks år (70-76), mens Shaw har brukt femten år på syv album. Men Shaw har en fordel...

Ingenting av innholdet på Outsider var direkte dårlig, Favoritt ble Can't Take That Away.

I februar neste år er det faktisk 30 år siden Byron døde, tygg på det, jammen begynner man å dra på årene ;).

6/10

Tracklist:

 1. Speed Of Sound
 2. One Minute
 3. The Law
 4. The Outsider
 5. Rock The Foundation
 6. Is Anybody Gonna Help Me? 
 7. Looking At You
 8. Can't Take That Away
 9. Jessie
 10. Kiss The Rainbow
 11. Say Goodbye