Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Våde + Uncanny (Oslo, 10.09.22)

av yngve

Unnamed

En tid til, men skaff deg billetter om det låter spennende.

Det er Kamilla@Sub Scene som tipser, og hun legger igjen greit med info til oss om denne splittgigen. 

Arrangementet på Facebook

"Våde er et ekstremmetall-band fra Oslo/Kristiansand som ble startet i 2020. Debutsingelen Shadows on the Soil ble utgitt i februar 2022, med tilhørende musikkvideo. Musikken  lever i grenseland mellom den 90-tallets dødsmetall-scene, progmetallens rytmiske landskap, og svartmetallens ekkelhet.  EP-en Spirals blir sluppet i mai 2022, og demonstrerer bandets allsidighet innen sjangeren, og medlemmenes musikalske utforskning hittil. Bandet består av Kjetil Alver Lund (vokal og gitar), Elias Solberg Skjellum (gitar), Sander Batuhan Tesdal (bass), og Andreas Skorpe Sjøen (trommer)."

Uncanny: "Gamle, smilende dukker på loftet. Mennesker med masker. En menneskelik utstillingsdukke i et butikkvindu. Fullstendig ufarlig og trygt, men fortsatt en kilde til ubehag og uro. Tiltrekning og avskrekkelse på samme tid. Ambivalens. Vaghet. 

Uncanny er lyden av gråsonen mellom det kjente og det ukjente. Tre menn med et mål om å skape stemninger du ikke helt greier å slå deg til ro med. The uncanny valley, vakuumet mellom det familiære og det fremmede, regjerer. Bland rytmikken fra Meshuggah, det groteske fra Monolithic, melodiene til Jaga Jazzist, det pompøse fra Benea Reach, det rastløse fra Shining og strø over et tynt lag Allan Holdsworth, og du sitter igjen med Uncanny.

Debut-EPen uncanny EP høstet gode kritikker i inn- og utland – hos snevre blogger så vel som større nettsteder. I 2017 ble Uncanny håndplukket av Dillinger Escape Plan til å varme opp for dem på Rockefeller under deres egen avskjedsturné. I 2020 startet innspillingen av debutalbumet som er ventet i 2023. Konserten på Sub Scene blir en eksklusiv sneak peek på nytt materiale."

Billetter koster deg 150 spenn om du er 18 elle rmer, 75 om du ikke har fylt 18. Forhåndskjøp billetter HER .