Jernverket 2021 Hm 500x80

Vandrer "S/T"

av yngve

Vandrer 20Selskap: Private

Release: 17.09.20

Ole Martin er ute med ny musikk. Og da vet vi at det er tungt, sludgy og ihvertfall ikke samlebåndsmusikk.

Vandrer@Bandcamp

Det er drøyt å henge med i de 72 minuttene med dette enmanns doomprosjektet, men det er mer snakk om stemninger og tyngde enn låter. 

Hva jeg skal sammenligne det med? Jeg har hørt band som er så nede, og tunge, men det er samtidig ikke et landskap jeg er bevandret i. Det er vakkert, veldig behagelig, og denne mørke tyngden som krøller seg rundt lytterens indre. Det transporterer deg, da er musikk kanskje mer meditativ enn til fornøyelse, og der scorer Ole Martin bra.

Slike riff og musikalske virkemidler males med breeeeede pensler, og man kan gjerne se for seg at man må ha et litt tregt urverk for å kunne spille inn noe slikt. 

Enkelte partier kan minne om en seigere versjon av eldre Candlemass faktisk, men da vokalen mangler overlates vi til det Ole Martin klarer å samle med strenger og trommemaskin. Gitarene er kledelige og mørke, bassen er veldig fet, tunge trekk i strengene, ofte bare enkle og virkningsfulle trekk. 

Om jeg hadde ønsket vokal? Mja, for jeg er i utgangspunktet ikke så stor fan av instrumental musikk. Jeg hører dog sjelden på det, og da er det ikke så vanskelig å henge med Vandrer. Jeg må nok være i den rette stemningen, men treffer Vandrer tid og innstilling, da er det fort gull dette. jeg hørte stort sett på dette dager jeg var i grei mental stand, om jeg hadde valgt dagene med nedetid, kan dette for senke deg under overflaten. Musikk er makt.

Mange, de fleste, vil nok synes det er statisk og kjedelig, men lytt litt uten fokus på det du tenker rundt låter etc. Vær åpen for det store perspektivet. Jeg er godt fornøyd med Vandrer, og fortsatt er det Ole Martin har levert med sine band noe jeg liker. Og som et botemiddel til dagens jag og mas er dette balsam.

Og en fotnote på at et par av låtene hørtes ut som de var i sluttfasen allerede i første spilleminutt :). Det sier litt om at det ikke er for alle.

7,5/10

Tracklist :

  1. Descension / Realm of Inversion 
  2. Rememberance / To Exit The Vessel 
  3. The Light Trap
  4. Black Portal Moksha 
  5. Beyond The Firmament / Into The Outward Breath