Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Veislakten er over ....

av yngve

Siste låt er ute, og konserter i Oslo og KrSand til helga.

Konserten i Kristiansand på fredag førstkommende er utsolgt, men på lørdag er det mulighet i Oslo, om du er der eller omegn. Den kvelden er også gratis!

Arrangementet på Facebook

"Kom An er en god gammeldags pønkelåt som handler om symbiosen mellom Veislakt og publikum.  Selv om guttaboys legger inn årene, avslutter de selvfølgelig med noen siste konserter.

  • 2. februar spilles det på Vaktbua i Kristiansand med rølpepønkerne Oppkast
  • 3. februar blir det gig på Brewgata i Oslo sammen med legendariske Anti Social Rejects. Hvor det i tillegg er gratis inngang

Siste konsert for bandet blir i august: "Dette blir på Gjerstad Pønkrockfestival 11. august, hvor det blir avsluttet med et 1,5 times show."

***

Nyhet fra 13.09.23:

Veislakt 23 (1)

Bilde, fotograf: Henning Solvær

Bandet har bestemt at det er på tide å pakke sammen utstyret og avslutte kapittelet Veislakt. Det gjenstår noen smell her og der, jeg måtte jo huke tak i René og sjekke ståa.

Da har man kommet til veis ende for bandet, hvorfor ble det slik?

"Det va bare rett for oss alle.

Personlig så gjorde covid at eg mistet inspirasjon te å skrive mer musikk for Veislakt. Me snakket om enda en ny plate, men det ble bare feil å fortsette som vi har gjort tidligere. Tommy skal bli far, også driver med andre prosjekter i tillegg. Stian har også begynt å spille i Svart Hav, så vi har på en måte funnet andre ting å gjøre videre i karrieren, hvis du kan kalla det det."

Veislakt 23 (3)

Det er planlagt tre konserter neste år, med sluttpunkt på Gjerstad Punkrockfestival. Vil det bli gjort noe spesielt på disse konsertene? Eller er det bare vanlig meny, kjør på og etterlat folk i grøfta?

"Me har valgt to viktige byer for oss å gjøre gigs, då blir det selvfølgelig Kristiansand og Oslo hvor vi alltid har følt oss mer hjemme enn i Stavanger/Sandnes. Det blir Vaktbua i Kristiansand 2. februar i sammen med Oppkast, et orkester som vi har blitt godekompiser med i løpet av årene.

Me tar Oslo-finalen på Brewgata i 3. februar, hvor det også er gratis inngang denne kvelden.

Når vi avslutte heile kalaset på Gjerstad Punkrockfestival så fyre me på et ca 1,5 timer sett for de så klare å holde ut det. Det ble en selvfølge å avslutte hos Tom Inge og Elisabeth så har tatt oss såpass inn i varmen i løpet av de siste 3 årene at dette var en no-brainer.

Gigse´ne har jo snille priser på merch selvfølgelig."

Det er, som du fortalte meg, og som jeg burde vite, ti år siden debututgivelsen kom. Hva har du og bandet oppnådd på denne tiden føler du? Nok? Bra nok? Bedre enn forventet?

"Det vi har oppnådd er å ha det gøy, reist rundt i Norge i fra Tromsø te Kristiansand, mye intern humor og gode historier. Musikalsk så har vi fått gode og dårlige anmeldelser. Og vi har egentlig bare vært fornøyde med at vi har blitt merke til.

Det som gjorde inntrykk på meg nå nettopp var å få en tilbakemelding på at vi var et av de ledende av Norsk Undergrunns punk. Tar det med ei klypa salt med jod, men allikevel gøy å høre slikt."

Å gi seg på topp, ta en Seinfeld, det er ikke så dumt. Er jo dette med å heller bli sprengt i lufta heller enn å dø en sakte død med ostehøvel. Ser du for deg at du vil gjøre andre ting musikalsk? Eller er musikergreia som helhet lagt på hylla etter 2024?

"Musikk komme aldri til å bli lagt på hylla for meg. Har begynt å trippe litt på tankene om starte old school hardcorepunk eller gå tilbake te Prophetic-lignende Metall (et eldre band René var med i - Yj)."

Det har vært utskiftninger underveis, har det på noen måte gjort det vanskeligere å holde fokus på å holde bandet samlet, med 100% fokus på musikk og konserter? Eller har disse endringene hatt lite påvirkning?

"Det har vært medlemmer så skal studere, fått seg barn og ellers andre har måtte prioritere familie med tanke på hvordan vi har kjørt på med plater og gigs. Det er en grunn til at navnet vårs var Veislakt!

Men siden Fumar Mata ble gitt ut i 2016 har vi hatt en bastant trio med meg, Tommy og Stian. Uatskillelige."

Siste låt er klar for lansering i januar, har du funnet ut hvor du vil sparke? Hvem som skal få passet påskrevet? Meg kanskje? :).

"Vi vet hvor vi vil sparke og det gjelder alle mann. Låten kommer til å si sitt."

Mitt spørsmål ble ikke besvart helt, haha, jeg får være nervøs fram til januar. 

Da sier man hei og hopp, og oppfordrer folk til å få med seg de tre konsertene som kommer – og som du nevnte, bookingen er ikke låst, så om noen vil ha dere på en scene før det avsluttes, da er det greit å kontakte dere?

"Bookingen er ikke låst enda, men etter andre helgen i august 2024 er det stopp. Hvis vi ikke får en gig med 40.000,- i honorar….."

Veislakt 23 (2)

Bilde, fotograf: Henning Solvær