Jernverket 2021 Hm 500x80

Visionoir "The Waves..."

av yngve

Visionoir 18Full tittel: "The Waving Flame Of Oblivion"

Selskap: Private

Release: Nov. 17

Italienske Alessandro driver i en progressiv og ambient dam.

Skiva er akkurat det, progressiv og ambient. Musikken er flytende, tidvis litt soundtrack-ish, og relativt kjølig i soundet. Av artister som inspirerer nevnes Third And The Mortal, Devil Doll, Ulver, Anathema, Mogwai og Ennio Morricone. Ingen av disse er umiddelbare i å skinne gjennom for meg somlytter, men det er absolutt hølrbart at Alessandro ikke lager musikk for et kommersielt marked.

Visionoir @Facebook

Sjekk nyhet jeg hadde på slippet, der kan du høre skiva.

Likheter med Ayreon er her, men ikke med Lucassens hardrockgrunnlag. Visionir låter mer som et musikalsk eksperiment hvor det svever og lekes, hvor elementer blander det progressive og følelser, og hvor resultatet er ganske ok. I enkelte av rundene jeg var i selskap med The Waves Of Oblivion traff den ikke, men når jeg var på stell med det fyren har laget, fungerte dette veldig bra.

Gitarsoler er som oftest tuftet på lange og lengtende toner, musikken generelt underbygger dette. Det dreier seg om å skape et stemningsbilde, noe sedat, men samtidig er det mange detaljer som brekker opp også. 

En blanding av noe kjølig progressivt og neo-prog kanskje? Minimalt med vokalbruk gjør dette til en instrumental affære. Og det fungerer. Jeg vil tro en del finner dette å låte litt moderne, litt kjedelig, men er du der at det pirrer med musikk som skaper bilder i sinnet mens man lytter, hvorfor ikke ta en snurr?

Karakteren var jeg litt usikker på, for dette er musikk man liksom ikke kommer i mål med. Den er, i mangel av et bedre ord, humørsyk. Noen ganger var jeg der, andre ikke. Men som et soundtrack man kan koble av med er The Waves Of Oblivion et godkjent slipp.

7/10

Tracklist:

  1. Distant Karma
  2. The Hollow Men
  3. 7even
  4. The Discouraging Doctrine of Chances
  5. Shadowplay
  6. Electro-Choc
  7. Coldwaves
  8. A few more steps
  9. Godspeed Radio Galaxy (bonus)