Karmøygeddon 24

Vivid 2020, en virtuell nyskapning?

av yngve

Vivid Briller 20

Vi snakker verdens første Virtual Reality-festival.

Kjetil Nordhus, ja, han fra Geeen Carnation, er ute i regi som presseansvarlig og lufter litt rundt om festivalen. Eller, egentlig er de tikke litt, dette er en habil og spennende nyhet.

"Etter utbruddet av COVID-19, har musikkfestivaler- og konserter blitt erstattet av lite minneverdige strømmekonserter. Den Kristiansandsbaserte festivalen, VIVID. a post rock festival, utfordrer rammene, og drar det lengre. Mye lengre."

Vivid@www

(Briller kan du kjøpe HER , eller du kan sjekke ut billettalternativene HER . Hold musepekeren over og les deg opp. Grovt handler det om at man kan se gratis på Facebook/Youtube om ønskelig, men man kan også velge ett av de andre alternativene og støtte opp, og garantert få en annerledes opplevelse).

"Ved hjelp av Virtual reality vil hele konsertprogrammet til årets festival 28. og 29. august strømmes i 3D på nett, gratis tilgjengelig på Facebook og YouTube. Gjennom bruk av 360-kameraer, digital grafikk og spillmotoren Unity vil alle konsertene bli tilgjengelig i Virtual reality for publikum i hele verden i tillegg til et begrenset antall lokale publikummere i hjembyen Kristiansand.

Konsertprogrammet vil bli supplert med live Q&As med band som en måte å involvere publikum og gjenskape festivalens intime atmosfære.

VR-produksjoner er typisk svært tids- og kostnadskrevende, tidsbegrenset i tid og tilgjengelig for kun få gjennom tung maskinpark og påkostede VR-headsets. VIVID skaper en VR-festival på geriljavis gjennom å koble høy kvalitet og kompetanse på VR og LYD med hyllevare 360-kamerateknologi, VR-briller i papp og livestreaming av hele to dagers festival via Youtube og Facebook.

Bandene, som er fra USA, Tyskland, Nederland, Belgia, Danmark og Norge, har alle produsert liveinnspillinger på 360-kameraer i forkant. Opptakene er blitt gjort lokalt, på lokasjoner som kirkegård, flyhangar, overgrodd skolegård. Disse opptakene vil så bli koblet med 3D-teknologi, så visuelle  elementer vil danne et unikt uttrykk for festivalens publikum."

Bilde: Glacier, fotograf: Ukjent

Glacier 20 Vivid

Festivalsjef Timo: "Så vidt meg bekjent er vi de aller første som drar dette så langt. Vi er veldig spent på mottakelsen. På sine første seks år har VIVID a post rock festival tatt stegene opp til å bli en av Europas mest anerkjente festival innen postrocksjangeren, og nå blir den altså den første til å gi publikum tilgang til en hel rockefestival i Virtual reality, med en kombinasjon av liveinnspilt musikk i 360 og 3D-visuals."

Prosjektleder Idunn Sem: "Årets prosjekt er en videreføring av festivalens ambisjon av å være en sandkasse for utprøving og samarbeid mellom musikk og visuell kunst i tillegg til å være en ledende postrockfestival i Norden."

"Ansvarlige for det visuelle uttrykket er kunstner- og arkitektduoen Renata Portelada og Haavard Tveito, som tidligere har operert i London og São Paulo, men som nå er basert i Kristiansand."

Programmet ser slik ut:

  • Amenra (Belgia)
  • Glacier (USA)
  • Kokomo (Danmark)
  • All Shall Be Well (Nederland)
  • Drongo (Norge)
  • Nordsind (Danmark)
  • Longeist (Norge)

"Festivalen har mottatt støtte fra Kulturrådet, Kristiansand Kommune, Agder Fylkeskommune, samt støtte fra Cultivas Innovasjonsutlysning."

Vivid 20