Karmøygeddon 23 B

VIVID. a post-rock festival 2020

av yngve

Vivid 20

Det meldes om rekordsalg for festivalen.  Kjetil Nordhus informerer og deler.

"Den lille, men svært anerkjente VIVID. a post rock festival i Kristiansand, har aldri før opplevd så stort trykk på billetter. Bare tre dager etter sitt første artistslipp solgte festivalen ut sin allokasjon av earlybird-pass."

For en liten uke siden kjørte festivalen første bandslipp til årets arrangement, som skjer i august, slippet bestod av "...All Shall Be Well (NL), This Will Destroy You (US) og Liongeist (NO), og har blitt svært godt tatt imot av festivalens publikummere. For i løpet av tre dager var det utsolgt for earlybird-pass."

Og passene har ikke bare gått ut til Norge. 

"Festivalen som normalt sett selger opp mot 30 prosent av billettene sine til utlandet, ser ut til å følge opp den stolte tradisjonen også i 2020."

"De aller fleste til nå har gått til Osloområdet, men vi har også solgt noen til Sverige, og faktisk også Frankrike og England" sier festivalsjef Timo Helmers, og fortsetter: "Vi har aldri før opplevd et så godt trykk på billetter så lenge før festivalen blir avholdt, dette må
jo være et godt tegn." 

Han er spesielt fornøyd med å ha sikret seg Texas-bandet This Will Destroy You til årets festival.  "Jeg visste ikke hva postrock var før jeg så This Will Destoy You på det som vel egentlig var en elektrofestival, og jeg har vært en stor fan siden den dagen. Det er litt utrolig at de nå skal spille på vår lille festival i Kristiansand."

Alt skjer i Kristiansand, på Aladdin Scene, datoene er 28. og 29. august. Dette er festivalens sjette år, "...og har på de årene rukket å bli et svært anerkjent navn i postrock-kretser  langt utover Norges grenser. På sine første år har den kunne skilte med en rekke toppnavn i  sjangeren fra bortimot alle verdenshjørner, blant annet Tides from Nebula, The Seven Mile Journey Spurv, We Stood Like Kings, Astrosaur, Syberia, Sleepmakeswaves, Amenra, Caspian, The Samuel  Jackson Five, Nordic Giants, Avast, A Swarm of the Sun og mange flere."