Karmøygeddon 23 B

Vlad The Impaler

av yngve

Holter Trond Vlad 18Trond Holter leverte ett av mine favorittalbum i 2015 med The Swing Of Death, med Dracula i fokus. Nå er det Vlad Tepes som gjelder, som myten om Dracula er basert på. Jeg måtte jo trekke litt i kappen til Trond og finne ut litt om det som venter. Men pass deg, dette er blodig alvor.

Du er altså fortsatt i det blodige landskapet, hva er det som fascinerer deg med disse vampyrene?

Trond: "Dracula er en episk vakker og brutal historie som jeg elsker å sette musikk til. Jeg bare digger pompøse filmer fra medieval-tidsepoken og fram til slutten av 1800-tallet."

Og sist var det jo Dracula, nå er det Vlad, som jo vel er samme greie. Hva er forskjellen i konseptet? Er det en prequel eller fortsettelse på ditt forrige album? Jeg ser jo du opererer med del to av 'Save Me'.

"Dette er Vol. II ja! Med disse 2 skivene er historien fullendt, og vi har et fullkomment show, en blodig rockeopera som bygges stein for stein, med et beskjedent budsjett."

Sist var det Dracula – The Swing Of Death som gjaldt, vil Vlad få et tilsvarende navn? Og hva kaller du egentlig bandet?

"Bandet heter nå Holter og skiva Vlad The Impaler. Vlad er mannen som myten Dracula er spunnet på, han var rumenernes/ungarernes og de kristnes beskytter mot tyrkiske muslimer på 1400-tallet."

Innspillingen av 'Swing Of Death' med Lande, Vlad med Nils, hva er hovedforskjellene?

"Forskjellen er at Nils trives og skinner best i de lysere regionene. Nils er også en meget god formidler på scenen i denne teatralske settingen. Han skinner virkelig på denne skiva!"

Og også disse damene har blitt byttet ut en del, er det et tilfelle av to små hull på halsen og at du må ut på jakt igjen? 😊

"Ikke alle overlever!! Sulten på blod tar overhånd og….. Neida, jeg ville jobbe med Eva som er veldig dyktig. Hun er 100 % til stede på scenen, øving og i studio. Hun gir alt og det er det som skal til."

Det skal bli spennende å se hvordan det blir i studio med Eva, det Lena gjorde på debuten var enormt. 

Holter@Facebook

Jeg antar at du spilte inn skiva i eget studio, hvordan var prosessen denne gangen? Nå hadde du jo etablert konseptet, soundet, var det lettere når det var en del på plass fra sist?

"Det gjorde jeg også denne gang. Og hm…jeg synes aldri det er lett, men det var noe som løsnet på forrige skiva med soundet. Nå føler jeg at jeg har vokst noen hakk til på denne. Jeg utfordret meg selv med tanke på gitar-, bass- og trommelyd, slik at jeg ikke går i samme dur som før. Jeg mener ihvertfall selv at soundet har gått opp 4 hakk."

Så er det jo et spørsmål om det vil komme flere slike konseptskiver, har du allerede planer/ønske om å fortsette i denne gata? 

Holter Vlad 18

"Nå er jeg bare fornøyd med å ha laget en oppfølger jeg er stolt av. Uansett hvordan albumet blir mottatt og selger, er vi utrolig stolte av vårt håndverk. Det kjennes virkelig godt!"

Jeg vet jo at du er aktiv og spiller i for eksempel Baby Snakes, hvor er det hjertet ditt ligger nærmest? Konseptuell soundtrackbasert hardrock eller litt streitere hardrock?

"Jeg elsker begge deler!! Dette prosjektet har jo meget faste rammer i sterk motsettning til Baby Snakes, som er mye friere. Best of both worlds."

Skiva kommer i november, men er jo allerede ferdig fra din/deres side, er det bare tidsskjemaet til selskapet som lager litt ventetid eller er det andre faktorer?

"Videoer, promo, spillejobber, øve inn nytt show… Listen er lang og vi har mye å gjøre. Det blir mer teater samtidig som man ikke skal miste rockebandfaktoren. Utfordringene står i kø."

Hva vil lytterne bli servert da? Er det musikalsk noe av det samme som sist?

"Det tar ikke mange taktene før man kjenner igjen hva dette er. De tre første låtene er det høyt tempo og trøkk som fy! Så kommer en kvinnelig metalperle før Nils gjør femte låt til å dø for!!!! Så går det slag i slag :)"

Og med det begynte man å glede seg enda mer til de første smakebitene kommer :).