Karmøygeddon 24

Vorbid, skiveslipp og gigs

av yngve

Vorbid 22

Da begynner det å nærme seg bandets svanesang.

A Swan On The Edge Of Mandala dukker opp via Indie Recordings 14. oktober, samme dag kjører de releasegig i hjembyen Arendal, sammen med Vanvidd, få med deg det om du kan. Dagen etter stiller begge banda på Vaterland i Oslo. 

Takk til Morten@Bakke Consulting for info.

Bandet: "Med A Swan by the Edge of Mandala har vi valgt en enda mer progressiv retning enn på de tidligere utgivelsene. Vår hovedinspirasjon var å oppsøke både en fornyelse av soundet og samtidig utfordre oss selv musikalsk. Gjennom denne prosessen endte vi opp med å lage en ny sound for Vorbid som vi føler er der bandet burde være, og oppfyller det fulle potensialet vårt."

Tekster

"Daniel, tekstforfatteren på albumet, forklarer at tekstene handler om frykt, noe som er veldig subjektivt, men også et motiv og en følelse alle kan relatere seg til på en eller annen måte.  Dette bringer frem en mektig uhygge til albumet og historiene som fortelles gjennom det.  Hans største frykt er håpløsheten, sorgen og angsten knyttet til ensomhet som kan oppstå når du blir en fange i din egen kropp.  Tenk deg å våkne opp en dag med fysiske og psykiske funksjonsnedsettelser som hindrer deg i å kommunisere med andre mennesker.  At du plutselig er alene i verden; en stille tilskuer uten evne til å formidle dine egne følelser og behov.  Denne ekstreme formen for ensomhet er, og har alltid vært, hans største frykt."

***

Nyhet fra 31.08.22:

Vorbid 22 Fotograf Birgit Fostervold

Bilde, fotograf: Birgit Fostervold

Tredje singel fra bandets kommende album er ute.

"Vorbid explore existentialism wrapped in their modern take on melodic progressive thrash-metal with their new track Derealization."

Vorbid 22

***

Nyhet fra 21.06.22:

Arendalittene kom nylig med sin andre låt fra et kommende album.

Sjekk Paradigm her:

***

Nyhet fra 11.05.22:

Med ny logo og skive er bandet klare for å bryte stillheten.

Vorbid@Facebook

Da var det klart for å lufte første smakebit fra bandets kommende skive, som vil foreligge i løpet av året. Jeg følger som vanlig opp, tipser dere om å grave dere tilbake i bandets historie, få med deg gjengen live, og kos deg med det progressive Arendalsbandet!

Stilendringen er jo ganske stor fra det de drev med før. Det er fortsatt progressivt, det er to typer vokal, Michael har lagt seg ned igjen, Daniel er den rene vokalen med et hint av Opeth, det har også mye av musikken. Progressiv død mer enn progthrash?

Sjekk konsertanmeldelse fra forrige helg HER .

Vorbid 22 Singel