Karmøygeddon 24

Vorbid + Vanvidd (Oslo, 26.01.18)

av yngve

Vorbid Sdc 18 Jan Ove LøgevikKrøsset i Oslo får finbesøk i slutten av januar.

Bilde, Vorbid@Southern DisComfort 2018. Foto: Jan Ove Løgevik

Tipset kom fra Markus Lillegard, og han forklarer det du kan forvente deg slik: "...en heftig blanding av progressiv thrash metal og black folk metal."

Nå er det over fire år siden Vorbid kickstartet karrièren, og det er imponerende hvor langt de har kommet på denne tiden. I skrivende stund er de på turne i Europa med Aura Noir og Obliteration, håper dere har det knall!

Bandet: "Siden bandets opprinnelse har Vorbid hatt klampen i bånn. Etter å ha bygd opp et navn, både i Norge og i utlandet, reiste vi til Mølla Studio for å spille inn vår første utgivelse. Vår selvtitulerte EP, som ankom markedet i august 2016, traff godt både hos fans og kritikere. Yngve Moum Jacobsen  (hey hey! - Yj :)) fra Heavymetal.no, en av de største metalrelaterte nettsidene i Norge, sa følgende om utgivelsen: 

Det er hauger med kos her, du kan lytte og lytte og hele tiden oppdage nye detaljer. Jeg er ikke redd for å fronte dette bandet med høy karakter. Fallhøyden er da stor, men med denne ep-en er det helt i toppsjiktet av det jeg har hørt i årenes løp. Og det er svært sjelden jeg beveger meg i disse traktene.

Han ga EP-en 9,5/10, noe han ikke hadde gjort på flere år! Scream Magazine er et velkjent norsk musikkmagasin. Med terningkast fem hadde bladet blant annet dette å si om utgivelsen:

De har virkelig fått en god oppvekst disse gutta, for de spiller skjorta av de aller fleste av sine forbilder. Thrash-influensene er tydelige, men de har også innlemmet en del progressive elementer som virkelig gir musikken dimensjon og schwung.

2017 var et spennende år for oss. Ikke bare spilte vi flere konserter enn før, men vi sikret oss plass på Wacken Open Air og Bloodstock Open Air. Festivalsommeren var en suksess og vi fikk spredt navnet til et større og bredere europeisk publikum."

Vorbid@Facebook

***

Vanvidd 091118 Jan Ove Løgevik (2)Vanvidd så jeg live for ikke så lenge siden, og det var en bra opplevelse. Bildet er hentet fra denne konserten, på Teateret i Kristiansand, 9. november 2018.

Foto: Jan Ove Løgevik

"Vanvidd spiller en blanding av nittitallets kompromissløse svartmetall med tradisjonell folkemusikk, hvor folketonene møter kalde og mørke riff. Bandet har tematisk fokus på nasjonalromantikkens eventyrfortelling og folketro.

Eirik Messiah Norheim (tidligere medlem i Mayhem) angående debutplaten:  Ekte norsk folkemetall med begge beina godt plantet i myra.  Ikke noe pompøst dritt, men en troll-neve av granitt midt i trynet.  Herlig!

Bandet slapp i sommer sin første singel etter nesten to år med stillhet og jobber for øyeblikket med nye slipp. Tidligere har Vanvidd spilt support for Enslaved og fikk fantastisk respons fra publikum på årets Midgardsblot hvor Vanvidd spilte på hovedscenen."

Vanvidd@Facebook

***

Arrangementet på Facebook

Billetter kjøper du HER .