Karmøygeddon 23 B

Vreid, konseptskive og helaftens film

av yngve

Vreid 21

Bandet velger seg en uortodoks releasemetode. Det er Lars@The Oslo Way som tipser.

Vreid@www

Skiva, 'Wild North West', er bandets niende studioskive, og kommer i handel 30. april. Selskapet bak er Season Of Mist.

Vi leser at skiva tar bandet tilbake til der det startet, til "... røttene, mystikken, naturen og mørket. ­­­­­­­­Til stedet de dyrket frem sitt særegne sound før de seinere erobret verden med sin Sognametal. Skiva er et konseptuelt verk, som slippes sammen med en helaftens film, laget for det store lerretet.

Bandet definerer et nytt nivå av kommunikasjon med sine fans når de nå følger opp med film til albumet. Gjennom åtte kapitler blir vi med på en reise dypt inn i fjellet, til et mørkt sted der grensene mellom virkelighet og fantasi viskes ut og hvor døden konstant lurer bak. 

Vakre fjell, dype fjorder, et nedlagt sanatorium og en av landets eldste stavkirker. Kulissene kunne ikke vært sterkere og mer treffende for Vreid og deres historiefortelling.

Jarle, bandets bassist, om skiva: "Wild North West er historien om livet i seg selv og dets evige skygge: døden. Historien bygger rundt universet til vår fiktive karakter E, men den er nok like mye inspirert av mitt eget liv, Vreid sitt liv og de hendelser som har inspirert meg gjennom årene. Om det er en sann historie eller fiksjon? Jeg må si begge deler, og noen ganger er det vanskelig å se forskjellen.

Wild North West er det mest ekstreme og intense arbeidet vi har gjort som band til nå. Vi går i selve dypet av Vreids DNA, og viser kombinasjonen av alt som har gjort oss til de vi er i dag og som utgjør ånden til Sognametal."

En hilsen fra fortiden

"Som en hyllest fra fortiden og til den samme musikalske ånden er sangen Into the Mountains. Ideene til det denne låta ble skrevet tilbake i 2002 av Jarle og Terje Valfar Bakken (Windir). Inspirert av disse ideene skrev Jarle 'Into the Mountains' som inkluderer de originale demo-keyboardsporene fra 2002, innspilt den gang av Valfar i låta som nå er en del av albumet."