Karmøygeddon 23 B

Wail "Resilient"

av yngve

Wail 18Selskap: Private

Release: 02.01.18

Lillehammerbandet har fått Tekrø til å produsere, og dette smaker det bra av!

Jeg har tidligere vært innom bandet og vel proklamert at jeg digger det gjengen har festet på skive. Det er så primalt, så ikke en del av sjangerjungelen idag; dette er pur metal, renskåret og uten fiksfakseri. Og framført av et knippe solide musikere som ikke overspiller, men legger igjen akkurat nok kjøtt på låtene og med det har fokus på låtene og ikke musikerne. Det liker jeg.

Wail@Facebook

Det er melodisk, tungt, bra arrangert og med en svært kul produksjon. Jeg har kun filer så langt og har kun spilt denne på pc, og telefon, men det bærer godt i husveggene når jeg brøler av Resilient på pc-anlegget :).

Vokalen er sterk, ren og av en svært høy kvalitet. Ikke fistel, ikke growl, ikke noe annet enn en sterk og bra stemme som kan minne om klassiske vokalister som Sebastian i Skid Row og Dickinson når han ikke er for høyt under taket. Og en låt som Dark Messiah har mye Maiden i seg :).

Låtene er alle, som nevnt, bra arrangert, og alle vokser seg godt på om du henger med Wail i noen runder. Dette er ikke nødvendigvis et band som har kommersielle knagger slik at man umiddelbart synger med, eller husker spesielle passasjer, men det er solid håndverk som fortjener den oppmerksomheten det kan få.

Jeg har hørt mye og sitter egentlig med det samme gode inntrykket jeg hadde i starten, og synes at en skive som bare snirkler seg inn i musikksenteret og forsterker et slikt inntrykk i seg selv er gull.

Karakteren er sterk, jeg pleier sjelden eller aldri å gå opp mot nieren, og da må vel dette anses som en grei poengsum fra den vanskelige anmelderen Yngve ;).

8,5/10

Tracklist:

  1. Never No More
  2. He is Finally Here
  3. By Your Hand
  4. Dark Messiah
  5. Initiation
  6. Thrill of the Hunt
  7. Mary
  8. Protector
  9. Resilient