210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Wallop "Alps On Fire"

av arni sørlie

Wallop 20Selskap: Pure Steel Records

Release: 24.04.20

Tyskere med flammende giv etter 30 års pause.

Wallop slapp Metallic Alps i 1985, og nå, med original lineup, er Alps On Fire i spilleren. Alder og utvikling til sides, her mates det på med gammel heavy som om det var spillekåte tenåringer bak instrumentene….det er bare å holde på hatten.

Wallop@Facebook

Det er kjekt å sette på en plate og kjenne energien og trangen til å skru opp lyden. Alps On Fire er et sikt album, og det er fett å høre så retro lyd men allikevel produsert på en måte som gir moderne trøkk. Musikken er ganske så rett fram, og jeg tipper det ikke er mange BPM forskjell på låtene. Det blir litt sånn…nå kør vi og pang så er det leven og festen eller treningsøkten hopper to hakk opp.

Grensen mellom heavy og speed/thrash kan være hårfin, og den litt punka feelen som mange hadde tidlig 80 er tilstede. NWOBHM på heftige steroider på en måte. 

Mye musikk og energi for pengene, men for mange blir det nok i meste laget med 50 minutt med så likt materiale. Om de har en plass i dagens marked er jeg usikker på, og tenker at det nok mest er for gøy de kjører denne reunionen. 

For fans av gammel metal der litt skitt og rett fram kjøring er hva man liker.

6/10

Tracklist:

 1. Running Wild
 2. Missing In Action
 3. Lack Of Power
 4. Metallic Alps
 5. Reveal The Lies
 6. Monsters
 7. Stealthy World
 8. Idols Die Too
 9. 69
 10. Fun For The Nun
 11. Metallize
 12. Crash, Bang, Wallop
 13. Wall Of Sound