Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Wasteland Valley "Break The Ice"

av yngve

13015175 1576339199362671 2505616948781371651 NSelskap: Private

Release: 03.06.16

Steinkjerbandet er ute med album, det dreier seg om streit rock'n roll.

Greia med Wasteland Valley er vel strengt tatt å ha det greit, gøy, og å kunne spille rocken sin. Bandet er nesten plagsomt etter boka, for meg som ikke nødvendigvis hamrer ned dørene til denne typen band, er det nødvendig å ha en liten spiss, litt  brodd. Det har de til dels, på enkelte låter, og det er ofte gitarriffene som avgjør om en låt flyter eller legger seg under overflaten. Lock'n Load har partier med gitarspill som skjærer gjennom.

Men, er du her og liker rock'n roll med enkle og fungerende allsangsrefrenger, riff og korder som formidler stilen og stemningen, er Wasteland Valley up your ...alley. Garantert. 

Men, etter det jeg objektivt hører her, er det nok litt tannløst. Noe kan tilskrives produksjonen, som er bra, men litt glatt. Vrir man godt på volumknappen hjelper det, men samtidig skal ikke volumnivået være det som vipper et band til å få gnisten igang. Men det hjhelper. og strengt tatt spiller man vel ikke slik musikk lavt uansett :).

Rytmikken er nok litt som bandet, traust, det meste vet man om før det skjer, og når vokalen også er litt slapp i kantene, er nok Wasteland Valley et band som trenger en vitamininnsprøytning. Men igjen, dette er i tråd med stilen, så er du glad i band som rocker og roller, og bruker musikk som selskap til gjøremål, tror jeg dette er helt kurant. Men som fullfokus sliter jeg med å få helt foten for dette. 

Kontrasten mellom uptempolåten No Matter What!, som kler de godt, og klisjeballaden som følger, Paradise Bay, er stor - men selv om jeg kanskje ikke får stjerner i blikket av ballader, er Paradise Bay isolert fungerende. 

Wasteland Valley@Facebook

Og med låten Wastrel Alley viser de at det er større bredde enn forventet. Fra rock'n roll til ballader via 80-talls hardrock, så mulig vil dette være et band som trenger akkurat målgruppen for å treffe blink. Denne låten synes jeg også var den som passet vokalstilen til Espen best.

Ikke helt meg dette, eller en skive som kommer til å gjøre furore utover lokalmiljøet. Men man skal aldri si aldri, Wasteland Valley er et band som vet hva de vil, de spiller bra og har en fin forståelse for det de driver på med. 

Karakteren er halvpoenget over det jeg selv satte igjen med etter de første par rundene, men det er et voksepotensiale på enkelte låter, derfor er en svak sekser helt greit synes jeg. Pluss for soloen på Arise, der traff de bra, episk og fet rockesolo!

6/10

Tracklist:

  1. Never R.I.P.
  2. Lock'n Load
  3. Slacker
  4. No Matter What!
  5. Paradise Bay
  6. Wastrel Alley
  7. Through The Storm
  8. Stop Tormenting Me
  9. Arise