Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Wasteland Valley leverer samtidskonsept

av yngve

Wasteland Valley 22

Melodiøs hardrock med pandemi som underlag.

Om musikken er like smittsom som tematikken kan du sjekke i klippet under her, skiva kommer 25. februar neste år. Formater er cd, lp og digitalt.

Trommeslager Espen forteller at dette er bandets tredje album, og at skiva tar for seg tiden vi har stått i, og står i.  "Vi klarte ikke å la være å lage et konseptalbum om hele pandemistyret. Vi klarte heller ikke styre unna å navngi albumet The Pandemic , og så langt vi har fått med oss, har ikke så mange andre gjort akkurat det til nå. Her kaller vi en spade for spade, og legger det de fleste metaforer på hylla for å skrive om de ting som de faktisk oppleves for oss.

Og resultatet på albumet må vi vel innrømme at vi synes ble over all forventning, både låtene og produksjonen. Her har vi altså av noe som vel i utgangspunktet mye mulig var en ganske dårlig ide, som endt opp med noe vi er superstolte over. Men så har vi også vokst mye som band siden de siste to albumene."

Wasteland Valley@Facebook

Pressemelding: "Albumet ble innspilt i sommer, i Steelbone Studios i Mosvika med Steinar Tangstad som produsent som på bandets to foregående album. Dette blir altså bandets tredje utgivelse og har fått tittelen The Pandemic

Dette albumet er litt annerledes enn de to foregående til Wasteland Valley, mye på grunn av at alt av tekster og nesten all musikk er skrevet av trommis Espen Gotvasli istedenfor sammen som et band. Men også på grunn av at det er skrevet som konsept der ikke bare tekstene forteller en historie, men melodier og gitarriff gjentar seg fra låt til låt gjennom albumet.

Det eksperimenteres også med lyden av symfoniorkester, samplinger og er generelt en større produksjon enn bandet har vært vant til. Med sanger som Lockdown, Social Distancing, Flatten the Curve og Quarantine er dette musikk og tekster som alle vil kjenne seg godt igjen i på grunn av pandemien. Historien starter med selve utbruddet, og går igjennom de forskjellige fasene vi nå har vært gjennom før den ender på en lykkelig slutt med bedre tider i vente. Så gjenstår det bare å se om slutten av historien stemmer overens med virkeligheten når den tid kommer! ;)."