Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Wasteland Valley "Pantheon"

av yngve

Wasteland Valley 18Selskap: Private

Release: 24.11.18

Steinkjerbandet rocker i en relativt opptråkket gate.

Wasteland Valley@Facebook

Bandet fortalte i en tidligere uttalelse at Pantheon er et ".. sterkt og variert album" og "...som treffer akkurat det målet som var utgangspunktet: Ikke rakettforskning, men en god mikstur av inspirasjonskilder smeltet sammen med fengende melodier i en stor Wasteland Valley-gryte!"

Rocken er ikke veldig farlig, låtene er tuftet på en rocka form for hardrock, mulig med en baktanke om at det skal fungerer på en scene. Det er nok mer et band som kler det å spille opp til fest mer enn å befinne seg på en rock-/metalfestival, hardrocken her har noe ved seg som tilsier dette.

Noen av låtene hadde bra med melodier, mest i gitararbeidet, mens vokalen stepper opp tidvis. Stemmebruken er kanskje litt på svaksiden, det er litt lite trøkk. Men etter litt tid med skiva finner man ut at vokalen og låtene kler hverandre, og at soundet de har vokser litt, men ikke så mye. 

Best likte jeg de når de tynga det hele til, og ble litt klassisk hardrock, som på The Chamber. Også den Nwobhm-inspirerte Reach For More likte jeg godt, sjekk video under. Her kommer vokalen mer til sin rett enn det som var tilfelle på de tre-fire første låtene, og tempoet ble litt mer livat. Eller, åpningssporet vokste en del etterhvert, og her var det et pådriv jeg likte, som spesielt bassen jobbet godt for å sikre.

Remains To Be Seen var også palleplass-låt. Så slikt sett var det tre-fire låter som traff meg bra, resten var litt under i det å overbevise meg. Men dette er et band som jeg tror er mer skapt for å spille live, skape liv, enn å bli overanalysert av en nerd som meg :). 

Karakteren er nok litt svak, men sekseren er ok å legge på bordet, for som helhet er det en midsjiktutgivelse, men de tre sporene jeg har trukket fram hever den opp et hakk.

Det er slippfest i Steinkjer 24. november, @Vårt Hjem. Arrangementet på Facebook .

6/10

Tracklist:

  1. The Temple of the Gods
  2. Masquerade
  3. Twister
  4. Golden Opportunity
  5. The Chamber
  6. Reach for More
  7. Take a Stand
  8. No Place for a Queen
  9. Remains To Be Seen
  10. The End