Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Wasteland Valley "The Pandemic"

av yngve

Wasteland Valley 22Selskap: Private

Release: 25.02.22

Smitte og restriksjoner, er vi ikke ferdig med det?

Wasteland Valley slapp albumet The Pandemic for en måneds tid siden, hvor hele fokuset var satt på de siste par årene vi har vært gjennom. Et konseptalbum om pandemien.

"Vi klarte ikke å la være å lage et konseptalbum om hele pandemistyret" fortalte trommeslager Espen for en tid tilbake. "Vi klarte heller ikke styre unna å navngi albumet The Pandemic, og så langt vi har fått med oss, har ikke så mange andre gjort akkurat det til nå. Her kaller vi en spade for spade, og legger det de fleste metaforer på hylla for å skrive om de ting som de faktisk oppleves for oss."

Wasteland Valley@Facebook

Musikken og låtene spenner fra kule og bra til kanskje litt trygge og enkle. Stilen er hardrock, det er også metal her, men jeg synes sjelden den metalliske edgen var så på plass at de vippet over. Det kan være at produksjonen gjør bandet litt snillere, at trøkket som er metal ikke kommer helt fram. Flatten The Curve er et eksempel på dette. De har også en touch av Metallica, som begynnelsen på Quarantine og tikk-takk-ene på Outbreak

Produksjonen er ok, noe kan nok være litt ujevnt i miksen, men grunnlaget i lydbildet synes jeg presenterer dette ok.

Det er lite innovasjon, det er musikk tuftet på boka bandet nok har lest og skivene de har hørt på. Om du er der at det ikke må være nytenking eller stilmessig korrekt i tiden vi er i, er Wasteland Valley helt kurante å sjekke ut. 

Tidvis har vokalen litt å gå på, som jeg har nevnt tidligere, men som sist synes jeg også den kler musikken. Dette er ikke jevnt pågående, vokalen har steder der det fungerer bra, og noe som kan bli litt der at man savner noe trøkk. 

Tekstene er ikke voldsomt dype, noen ganger framstår de som litt enkle, men konseptet er tatt i vare, og folk som hører dette vil ikke være i tvil om hva dette dreier seg om. Vanligvis ville jeg ikke ha oppdaget et slikt sammenføyd konsept, men det er tydelig ordlagt, og hver låt tar for seg enkelte aspekter i den tiden vi har vært gjennom. Og forhåpentligvis ikke kommer tilbake til med det første.

Spilletiden er levelig, 39 minutter er helt i tråd med slik musikk. Dette er ikke nødvendigvis musikk jeg setter på hjemme, men under avlyttingen her under anmeldelsesproesessen fungerte det bra.

Om man ikke dveler med tekster og bakteppet for albumet, vil jeg faktisk påstå at helheten hadde tapt seg litt. Det at de valgte å sy sammen alt tekstmessig, hjelper The Pandemic. Man hører skiva litt annerledes når man vet slikt.

Ikke helt der fortsatt, men man hører godt at bandet har jobbet mye med låtene, for det skjer mye og det er stort sett bra arrangert og gjennomtenkt. 

6/10

Tracklist:

  1. The Pandemic Overtüre
  2. Outbreak
  3. Too Much To Handle
  4. Lockdown
  5. Social Distancing
  6. Flatten The Curve
  7. Quarantine
  8. Beat The Virus
  9. Repercussions